30 % regeling 30 procent remigreren remigratie immigratie remigreren naar nl suurmond belastingadvies

30 regeling

De 30 regeling kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om terugkomen uit het buitenland en wel of niet kwalificeren voor de 30 regeling. Of wanneer u besluit terug te keren naar Nederland en uw bedrijf mee verhuist. Zo kunt u wellicht toch gebruik maken van deze regeling in een minder voor de hand liggende situatie.

30 regeling

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U komt met uw buitenlandse partner terug naar Nederland;
  • U bent gerekruteerd vanuit het buitenland en hebt in het buitenland gewoond voordat u de baan in Nederland heeft aangenomen;
  • U bent een jonge PhD afgestudeerde en heeft direct een baan gekregen;
  • U heeft als Nederlander minstens 25 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt.

In deze situaties kunnen wij bepalen of de 30 regeling van toepassing is voor u. De volgorde waarin zaken worden gedaan is essentieel voor een succesvolle aanvraag van de 30 regeling. Daarom is het verstandig contact op te nemen met ons voor u stappen richting Nederland zet, zoals bijvoorbeeld een inschrijving in het bevolkingsregister. 

Onze expertise

Wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

30 regeling

De 30 regeling is een belastingregeling voor werknemers die geworven zijn vanuit het buitenland om in Nederland te komen werken voor een Nederlands bedrijf.  De 30 regeling geeft 5 jaar recht op belastingvrije uitbetaling van 30% van het salaris en op vrijstelling van belastingplicht over wereldwijd vermogen. Nederlanders die terugkeren na 25 jaar of langer in het buitenland te hebben gewoond, komen in principe ook in aanmerking voor deze gunstige regeling.

suurmond belastingadvies internationaal remigreren 30 % regeling 30 procent immigratie

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke onderdelen belangrijk zijn om van te voren te regelen. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij. 

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u naar Nederland komt, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. Het is soms verstandig eerst orde op zaken te stellen voordat u immigreert. Bijvoorbeeld als er ten onrechte geen aangifte is gedaan.

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in grensoverschrijdende situaties.

Wij nemen een optimaal standpunt in zodat uw 30% verzoek de meeste kans op slagen heeft. Wanneer u niet in aanmerking komt voor de 30 regeling, kunnen wij er toch voor zorgen dat u belastingvoordeel waar u recht op heeft niet misloopt. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Lees hier meer over de voorwaarden die de Belastingdienst stelt voor de aanvraag van de 30 regeling.



““Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Robin uit Libanon –



“Sander was erg behulpzaam en vriendelijk toen ik contact opnam toen ik een aantal problemen tegenkwam met betrekking tot de 30%-regeling. Dankzij zijn advies is het probleem opgelost. Ik zou het van harte aanbevelen!”

– Iva Petric-



“Definitieve aanslag van de belastingdienst zojuist ontvangen: “Te betalen € 0”. Absoluut TOP! Mocht ik in de toekomst nog/wederom met Nederland te maken hebben, dan zien jullie mij zeker terug!.”

– Een tevreden klant-

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials