ondernemen in het buitenland suurmond belastingadvies internationaal bedrijf bv dga belasting

Internationaal ondernemen

Ondernemen in het buitenland kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om het bedrijf verhuizen naar het buitenland en de belastinggevolgen. Of wanneer u besluit terug te keren naar Nederland en uw bedrijf mee verhuist. De timing voor uw emigratie kan van groot belang zijn. Leg hier uw situatie voor aan één van onze belastingadviseurs.

Bedrijf verhuizen naar het buitenland

Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U wilt met uw onderneming gaan emigreren naar het buitenland;
  • U heeft meerdere bedrijven en vestigingen wereldwijd;
  • U gaat enkele jaren in het buitenland wonen en wilt uw Nederlandse onderneming aanhouden;
  • U heeft een conflict met de Belastingdienst over buitenlandse belastingplicht;
  • U gaat emigreren als DGA en vraagt zich af wat de belastinggevolgen zijn voor uw BV.

Specialist bedrijf verhuizen naar het buitenland

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal echter een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

ondernemen in het buitenland interntationaal belastingadvies

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt daarna welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Zo mogelijk maken wij een inschatting van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van de aan te leveren gegevens en wat voor soort advies we u verstrekken. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur bedrijf verhuizen naar het buitenland

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer uw bedrijf verhuizen naar het buitenland in uw situatie aan de orde is, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. Het kunnen vaak bijzonder complexe situaties zijn, die goed uitezocht zullen moeten worden aangezien iedere situatie anders is.

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u internationaal zaken wilt doen. Of wanneer u als DGA gaat emigreren en wilt weten wat de fiscale gevolgen zijn. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van internationaal belastingadvies.

Hier leest u wat de voorwaarden zijn om als niet-Europese ondernemer in Nederland te werken.



“Belastingadviseurs Suurmond & Zonen hebben ons, sinds onze terugkeer naar Nederland in 1996, op zeer deskundige, prettige en persoonlijke wijze geholpen met onze belastingzaken. Ook na de oprichting van een Holding B.V. in 2006 zijn wij steeds vakkundig en duidelijk geadviseerd, waardoor onze tijd aan administratie tot een minimum wordt teruggebracht. Na vragen, opmerkingen etc. kunnen we altijd rekenen op een snelle reactie!”

– Prof. Dr. F.M.G. van de Erasmus Universiteit Rotterdam –



“We werken de afgelopen 5 jaar samen met Lennart en het team en zijn erg blij met de service. Ze maken niet alleen het jaarlijkse belastingaangifteproces eenvoudiger, maar kunnen ook advies geven over andere complexe internationale belastinggerelateerde vragen die we hebben. Sterk aanbevolen.”

– Familie Pao-Lavergne –



“Als expat en ondernemer kunnen mijn inkomstenbelastingen behoorlijk ingewikkeld worden. Maar dankzij de mensen van J.C. Suurmond & zn. hoef ik me geen zorgen te maken dat ik dingen fout doe of onduidelijke fiscale regels vergeet. Het is fijn om het gevoel te hebben dat ik iemand aan mijn zijde heb die zich bezighoudt met de Belastingdienst. Ze hebben mijn belastingen jarenlang afgehandeld, en ik hoop dat ze dat nog jaren zullen doen. Bedankt 🙏🏼”

– Brian Pagán –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials