Referenties

Box 3 – update

5 augustus 2022

De telefoon gaat en een tevreden en opgeluchte klant deelt mee: ‘ik heb wel €15.000 teruggekregen, dankzij het bezwaar dat jullie de afgelopen jaren gemaakt hebben!’

Juist, we hebben het over het box 3 massaal bezwaar. Het bezwaar maken tegen de vermogensrendementsheffing heeft tijd en energie gekost en nu blijkt, dat dat de moeite waard was: wel 60% van de bezwaarmakers voor de box 3-heffing krijgt geld terug.

Het ministerie van Financiën geeft in het besluit aan hoe het voordeel uit sparen en beleggen in box 3 herrekend moet worden. In het besluit wordt onder andere rechtsherstel geboden met de nieuwe berekening die op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/box-3/box-3  te vinden is.

Het besluit is per 1 juli 2022 in werking getreden. Hier leest u meer over de inhoud ervan. Wanneer er geen bezwaar is gemaakt, bestaan er toch nog kansen voor compensatie. Krijgt u geen geld terug, terwijl er bezwaar is gemaakt? Lees hier waarom.

Verder wordt er ook gesteld dat een verzoek om ambtshalve vermindering ingediend moet worden binnen een tijdsbestek van vijf jaar. Bent u te laat met het bezwaar maken en wordt uw verzoek afgewezen? Dan kunt u daartegen bezwaar maken. Neem contact met ons op, wij helpen u graag hiermee!