buitenlands belastingplichtige suurmond belastingadvies fiscalist den haag rotterdam maassluis

Buitenlands belastingplichtige

Wanneer bent u buitenlands belastingplichtige? Per situatie kan dat verschillen en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van uw (buitenlandse) belastingplicht. Het is zaak om dit te checken en tijdig fiscaal gunstige keuzes te maken om hoge boetes te voorkomen in de toekomst.  Wanneer het nu gaat om het verkrijgen van mogelijke belastingvoordelen, of het correct invullen van de aangifte als u een buitenlands belastingplichtige bent. Hier zijn geen standaard belastingregels voor.

Buitenlands belastingplichtige

Wanneer u in het buitenland verblijft en toch nog vermogen in Nederland aanhoudt of opgebouwd heeft, bent u buitenlands belastingplichtige. Dat wil zeggen dat u mogelijk verplicht bent in Nederland aangifte te blijven doen. Wanneer ben u buitenlands belastingplichtige:

  • U woont in het buitenland en werkt in Nederland;
  • U woont in het buitenland en krijgt inkomsten uit Nederland uit box 1,2 of 3;
  • U woont in het buitenland en heeft een verhuurd pand in Nederland;
  • U houdt uw voormalige eigen woning aan in Nederland;
  • U woont in het buitenland en heeft in Nederland een vakantiewoning;
  • U heeft een onderneming in Nederland;
  • U heeft nog aandelen in Nederland.

Onze expertise

Wij adviseren ook in situaties waarbij u vermogen in Nederland heeft zoals: Internationaal erven, Internationaal schenken, Internationaal ondernemen, 183-dagenregeling en Remigreren

Er zijn veel situaties waarin de buitenlandse belastingplicht geldt. Neem contact met ons op om uw situatie te bekijken en geen belastingvoordeel mis te lopen. Wij kunnen adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Werkt u bijvoorbeeld in het buitenland, denk aan het Midden-Oosten, dan kunt u het beste dit artikel lezen.

Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hier alle ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs.

buitenlands belastingplichtige internationaal belastingadvies suurmond internationaal maassluis

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn, wat de verbeterpunten zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u buitenlands belastingplichtige bent, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer het een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u gaat emigreren. Of wanneer u als buitenlands belastingplichtige een huis wilt kopen in Nederland en wilt weten wat de fiscale gevolgen zijn. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Zie hier kortingen waarop u als buitenlands belastingplichtige recht op heeft, mits u verzekered bent in Nederland voor de premie volksverzekeringen.



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –



“Werk in de VS, via detachering door een Nederlands onderzoeksinstituut. Sander heeft me de afgelopen twee belastingseizoenen kunnen adviseren over het voorkomen van dubbele belastingheffing en andere lastige vragen, en geholpen bij het indienen van belastingaangiften in NL. Professionele en snelle reacties, zeker een aanrader!”

– Roelof Smit-



“Sander is altijd zeer behulpzaam geweest bij het opstellen van mijn belastingaangifte in Nederland, wat altijd een probleem is als je als expat in een nieuw land aankomt. Hij bood ook zijn expertise over specifieke vragen, zelfs nadat hij het land had verlaten…. Grote aandacht voor klanten!!!”

– José Luis Solano

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials