suurmond belastingadvies buitenlands vermogen internationaal bankrekening

Internationaal vermogen

Vermogen in het buitenland brengt vaak diverse belastingconsequenties met zich mee, meer dan u in eerste instantie zou verwachten. Met betrekking tot buitenlands vermogen zijn er veel zaken waar u op moet letten, doet u dat niet dan kan een hoge navordering van de Belastingdienst het gevolg zijn. Als u bijvoorbeeld uw buitenlandse bankrekening of woning niet heeft vermeld, dan zal dat alsnog, met terugwerkende kracht, worden hersteld.

Buitenlands vermogen en de belastinggevolgen

Wanneer is het raadzaam om bij het bezit van buitenlands vermogen een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • Als u (een) buitenlandse bankrekening(en) en/of aandelen heeft en deze nooit heeft aangegeven;
  • Als u een buitenlandse erfenis ontvangt (in de vorm van onroerend goed en bankrekening);
  • Wanneer u na uw pensionering wilt emigreren;
  • Wanneer u een huis heeft of wil kopen in het buitenland;
  • Wanneer u een schenking ontvangt uit het buitenland of andersom.

Onze expertise

Onze expertise op het gebied van buitenlands vermogen kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Mogelijk heeft u bankrekeningen of een huis in het buitenland die u nog nooit heeft aangegeven heeft en die vermeld dienen te worden in de belastingaangifte. U ontvangt misschien een erfenis of een schenking vanuit het buitenland of andersom.  In de meeste situaties zijn er belastinggevolgen als u beschikt over buitenlands vermogen. Ook hiervoor bieden wij deskundig advies.

buitenlands vermogen suurmond belastingadvies internationaal maassluis rotterdam

Uw situatie – buitenlands vermogen

Vermogen in het buitenland heeft gevolgen voor uw aangifte in Nederland. Een tweede woning in het buitenland kan fiscale voordelen hebben, maar er kunnen onverwachte verrassingen wat betreft de hypotheek tevoorschijn komen.  Als u pensioen in het buitenland heeft dan kan het verschillen per pensioen, land en belastingverdrag waar de belasting betaald moet worden. Indien uw vermogen in het buitenland niet is aangegeven, is het verstandig om gebruik te maken van de inkeerregeling. Zoals u kunt lezen zijn er veel regelingen aan de orde wanneer u buitenlands vermogen heeft en kunt u makkelijk iets over het hoofd zien.

Onze werkwijze

Omgaan met buitenlands vermogen

Suurmond Belastingadviseurs adviseert al meer dan 35 jaar particulieren en ondernemers op het gebied van buitenlands vermogen. Na een eerste contact wordt er gekeken of wij de partij zijn die u verder kan helpen.

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van €175 tot €285 excl. 21% BTW.

Wilt u hiermee verder, dan kijkt de adviseur naar welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat voor verbeterpunten er zijn. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Denk hierbij aan specifieke informatie over belastingverdragen, invullen van de aangifte(n) en andere onderwerpen die van belang zijn wanneer u buitenlands vermogen heeft.

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten, omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Bovendien zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn. Wij zullen met betrekking tot de kosten altijd helder en transparant naar u communiceren.

Bekijk hier informatie over bank- en spaartegoed buiten Nederland. Ontdek hier of u gebruik kan maken van de inkeerregeling.



“Hierbij willen wij u alvast bedanken voor uw werkzaamheden met betrekking tot onze inkeerregeling. Heel bewust hebben wij voor u gekozen – na het lezen over uw ervaring en goede samenwerking met de Belastingdienst.”

– Inkeercliënten uit Den Haag –



“Wij hebben de afhandeling betreffende de belastingzaken en erfenis de afgelopen maanden als zeer prettig hebben ervaren. De correspondentie was altijd juist, ter zake en vriendelijk. Ook de keren dat ik onaangekondigd bij het kantoor kwam, werd ik prettig te woord gestaan en werd er de tijd voor mij genomen.”

– Klant belastingzaken en erfenis –



“Het aangeven/inkeren van buitenlands vermogen is een ingrijpende beslissing waar ik al langere tijd tegaan hikte. Ik had voor mijn begeleiding in deze geen betere keuze kunnen maken dan Suurmond Belastingadviseurs; vanaf het allereerste telefoongesprek met de heer Suurmond voelde het vertrouwd en wist ik dat het in goede handen was. Dat is gaandeweg het proces ook gebleken: altijd bereikbaar, zeer professioneel en met uitmuntende kennis van zaken ben ik van begin tot einde begeleid..”

– Inkeerklant –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials