Referenties

Buitenlandse rekening aangifteformulier

11 mei 2020

buitenlandse rekening vermeld in vooraf ingevulde aangifte

Buitenlandse rekening op aangifteformulier

Ook dit jaar zien veel belastingplichtigen hun buitenlandse rekening in de vooraf ingevulde aangifte vermeld. Dit jaar deed de Belastingdienst dit bij 620.000 Nederlanders, 200.000 meer dan vorig jaar. Bij een gedeelte van hen waarschijnlijk tot grote schrik, in het geval men deze rekening nooit eerder heeft aangegeven. Het gaat om een totaalbedrag van 1,5 miljoen aan spaartegoeden die in het buitenland worden aangehouden. Hiervan is dus een gedeelte nog niet aangegeven. De Belastingdienst kan niet zien om welke bedragen het gaat per bankrekening.

De fiscus krijgt de informatie aangaande buitenlandse bankrekeningen van andere landen, inmiddels zo’n honderd, zoals zichtbaar op de kaart hieronder (roze gekleurd zijn de landen waarmee samengewerkt wordt).

samenwerking landen informatie-uitwisseling
Indien u op uw vooraf ingevulde aangifte uw nog niet eerder aangegeven bankrekeningnummer ziet staan en dus weet dat de fiscus op de hoogte is van uw buitenlands vermogen, is het van belang dat u proactief handelt en volledig meewerkt met de fiscus. Wij helpen u graag hierbij.