emigreren suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies

Emigreren en de
belastinggevolgen

Emigreren en belasting; hoe zit dat? Over emigratie en belasting zijn er veel zaken te regelen die u voordeel op kunnen leveren of die navordering van de Belastingdienst kunnen voorkomen. Na en tijdens emigratie moet bijvoorbeeld vaak naar belastingverdragen of andere internationale regelingen worden gekeken. Wilt u emigratie advies inwinnen? Neem hier contact op.

Belastingspecialist emigreren raadplegen

Wanneer is het raadzaam om bij emigreren een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • Als u naar het buitenland emigreert;
  • Als u tijdelijk naar het buitenland vertrekt;
  • Wanneer u na uw pensionering wilt emigreren;
  • Wanneer u een huis heeft in het buitenland;

Emigreren en onze expertise

Onze expertise op het gebied van internationaal belastingadvies kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Mogelijk bent u gedurende uw buitenlandse periode blijvend in Nederland belastingplichtig en is jaarlijks een aangifte vereist. In deze situatie, en ook indien u na verloop van tijd weer vanuit het buitenland naar Nederland wilt terugkeren, of bij andere veranderingen, bieden wij deskundig advies. Hier leest u meer over emigreren.

internationaal belastingadvies kantoor suurmond belastingadviseur aangifte hulp

Emigreren en uw situatie

Wat in uw situatie mogelijk is, hangt af van een groot aantal factoren

Tot uw emigratie heeft u meestal uitsluitend te maken met de Nederlandse Belastingdienst. Rond uw emigratie komt hier ook nog een buitenlandse belastingdienst bij kijken, het relevante belastingverdrag en regelingen over bijvoorbeeld premieheffing. Ook is soms bijvoorbeeld een beroep op de zogenaamde detacheringsregeling mogelijk waardoor de hypotheekrenteaftrek behouden kan blijven indien u uw Nederlandse woning voor uzelf ter beschikking houdt.

Zoals u kunt lezen zijn er veel regelingen aan de orde wanneer u gaat emigreren en kunt u zomaar iets over het hoofd zien.

Onze werkwijze

Goed voorbereid emigreren

Suurmond Belastingadviseurs adviseert al meer dan 35 jaar particulieren en ondernemers op het gebied van emigreren. Na een eerste contact wordt er gekeken of wij de partij zijn die u verder kan helpen.

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van €175 tot €285 excl. 21% BTW.

Wilt u hiermee verder, dan kijkt de adviseur naar welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke onderdelen belangrijk zijn om van tevoren te regelen. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Denk hierbij aan specifieke informatie over belastingverdragen, regels m.b.t. tot eigen woning, de 183 dagen regeling, invullen van het M-biljet en andere onderwerpen die van belang zijn wanneer u gaat emigreren.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten, omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Bovendien zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Download hier de checklist emigreren van de Belastingdienst



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –



“Sander gaf mij snel een kristalhelder antwoord, zodat we weten welke stappen we moeten zetten om de zaken goed te regelen.”

– Lisette Blankestijn –



“Mijn vraag over belasting betalen na emigratie is zeer snel en professioneel beantwoord. Ik heb veel gehad aan het snelle schakelen van dhr. Sander Suurmond. Dank daarvoor.”

– Nienke Matser –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials