internationaal erven suurmond belastingadviseurs erfenis belastingadvies

Internationaal erven: erfenis vanuit het buitenland?

U heeft een erfenis vanuit het buitenland ontvangen. Of u woont in het buitenland en ontvangt vanuit Nederland een erfenis. Er moet in sommige gevallen en landen wel erfbelasting betaald worden en soms niet. Voor erven vanuit het buitenland zijn er geen standaard belastingregels.

Internationaal erven

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U woont in Nederland en heeft een erfenis vanuit het buitenland ontvangen;
  • U woont in het buitenland en heeft vanuit Nederland een erfenis ontvangen;
  • U heeft hulp nodig met de aangifte erfbelasting;
  • U wilt uw vermogen naar de volgende generatie overdragen met minimale belasting
  • U gaat in de toekomst erven vanuit het buitenland;

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

Suurmond belastingadvies internationaal maassluis Erven vanuit het buitenland

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer erven vanuit het buitenland of natuurlijk andersom van toepassing is, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen van een internationale erfenis.

U loopt geen belastingvoordelen mis in de aangifte erfbelasting. Of wanneer u zeker wilt weten dat er geen dubbele heffing over uw erfenis is. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Hier kunt u informatie over erfbelasting bekijken.



“Wij hebben de afhandeling betreffende de belastingzaken en erfenis de afgelopen maanden als zeer prettig hebben ervaren. De correspondentie was altijd juist, ter zake en vriendelijk. Ook de keren dat ik onaangekondigd bij het kantoor kwam, werd ik prettig te woord gestaan en werd er de tijd voor mij genomen”

– Klant belastingzaken en erfenis –



“Ik ben uiterst tevreden over de diensten die J.C. Suurmond en zonen ons de laatste 5 jaar hebben geboden. Ze waren een grote uitkomst in de afhandeling van de nalatenschap van mijn broer die begin 2004 overleed.  Suurmond en zonen heeft ook al onze lopende zaken in Nederland behartigd en ons meerdere malen uitstekend advies gegeven wat betreft belastingen, planning voor erfenis, behoud van vermogen, hypotheken, bank zaken en dergelijke.”

– Prof. dr. E.IJ.M.B. (PhD), Silver Spring – VS professor –



“We zijn zeer tevreden over de diensten van dhr. J.C. Suurmond ten aanzien van internationale belastingzaken. Het contact verliep prettig. Dhr. Suurmond was duidelijk, open en eerlijk in het contact, waarbij merkbaar was dat het belang van de klant voorop staat. Erg prettig is ook dat hij zijn kennis en vaktaal goed en begrijpelijk over kan brengen voor iemand die onbekend is met de materie, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken. Dhr. J.C. Suurmond is vakkundig en professioneel en zeker een aanrader voor mensen die hulp nodig hebben ten aanzien van (internationele) belastingzaken.”

– Jinte Twirre –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials