Referenties

FIOD opent klopjacht op zwartspaarders

15 juni 2018

Gegevens bekend van 3800 Nederlandse zwartspaarders
De FIOD heeft gegevens van onder meer 3800 Nederlandse zwartspaarders met een bankrekening bij Credit Suisse in Zwitserland in handen gekregen. Op basis van deze gegevens worden tot nu toe enkele tientallen personen verdacht van belastingfraude en witwassen. Gisteren hield de FIOD een internationale klopjacht waarbij woningen werden doorzocht in Den Haag, Hoofddorp, Zwolle en Venlo. De FIOD legde beslag op onroerend goed en bankrekeningen en er werden ook andere bezittingen geconfisqueerd, waaronder schilderijen en een Mercedes. De FIOD heeft twee mensen aangehouden. De komende weken zullen meer acties plaats gaan vinden.

Net rondom zwartspaarders sluit zich
Het net rondom zwartspaarders sluit zich echt, bevestigt ook de directeur van de FIOD, Hans van der Vlist. Zij riskeren een boete of zelfs gevangenisstraf wegens belastingontduiking en witwassen. Hij geeft aan dat de jacht op zwartspaarders nog door zal gaan de komende tijd. Het onderzoek naar de 3800 Nederlanders met een Zwitserse bankrekening is nog volop gaande; in alle gevallen is sprake van een redelijk vermoeden dat er geld buiten het zicht van de fiscus is gehouden. De FIOD zet nu middelen in om bewijs te leveren, waaronder de huiszoekingen.

Welke actie kunt u ondernemen?
Ook na deze recente gebeurtenis kunnen wij er niet genoeg op wijzen dat  het in alle gevallen van cruciaal belang is om zo snel mogelijk zelf alsnog aangifte te doen van verzwegen vermogen om de kans op een hoge boete of zelfs gevangenisstraf mogelijk te verminderen. Mocht u advies of begeleiding willen hierbij, neem dan contact met ons op. Wij kunnen op zeer korte termijn actie ondernemen voor u en de kans op een tijdige inkeermelding zo groot mogelijk maken. Ook indien u al een brief ontving van de Belastingdienst zetten wij ons in om de schade zoveel mogelijk te beperken.