Referenties

M formulier 2021 laten invullen

14 april 2022

M-formulier in laten vullen

U bent in 2020 of 2021 gemigreerd naar of vanuit Nederland en heeft een uitnodiging ontvangen om een M-formulier in te vullen. Of u heeft het zelf aangevraagd. Wellicht heeft u de moed verzameld om te beginnen met invullen, maar al snel blijkt dat het nog niet zo eenvoudig is. 

Gemist belastingvoordeel of kostbare fout

U wilt er zeker van zijn dat u uw M formulier 2021 goed invult en denkt erover om hiervoor professionele hulp in te schakelen. Dat is verstandig. Zeker indien er bepaalde nuances in uw situatie zitten; u bent bijvoorbeeld later of eerder verhuisd dan uw gezin. Of u heeft nog een tijdje heen en weer gereisd en zich pas uitgeschreven/ ingeschreven toen u uw woning verkocht/ kocht. Maar ook in standaard migratiesituaties bestaat er een reële kans dat u per ongeluk iets verkeerd invult of extra mogelijkheden voor belastingvoordeel mist. Het kan ook gebeuren dat u denkt dat u alles goed ingevuld heeft; bovendien krijgt u op basis van de voorlopige aanslag een mooie bedrag terugbetaald door de fiscus. Het gebeurt echter regelmatig dat pas 3 jaar later een definitieve aanslag volgt. Dan kan pas blijken dat u fout heeft gemaakt en het eerdere bedrag terug moet betalen.

M-formulier laten invullen

Uw M formulier laten invullen voor 2021 door een ervaren belastingadviseurs geeft u de zekerheid dat uw aangifte M-formulier correct en optimaal is ingevuld. Een goede belastingadviseur zal uw gehele situatie bekijken, zodat er geen mogelijkheden voor belastingvoordelen worden gemist, maar ook geen belastingplichten over het hoofd worden zien. De kosten voor het laten invullen van uw M formulier verdient u hiermee terug. Zeker indien er ook wordt meegekeken naar uw fiscale situatie op de langere termijn,

De deadline is meestal 1 juli. Hiervoor kan echter uitstel worden aangevraagd.