Referenties

Nederlandse zwartspaarders in Oostenrijk bekend bij fiscus

27 maart 2018

De Belastingdienst meldt dat zij gegevens van Nederlandse zwartspaarders in Oostenrijk in handen heeft gekregen vanuit Oostenrijk.

Oostenrijk heeft in 2016 het bankgeheim afgeschaft en heeft recent gegevens gedeeld met Nederland aangaande zo’n 250 rekeninghouders. Het land kwam deze rekeninghouders tijdens een onderzoek op het spoor door opvallende stortingen en opnames. Bij 200 van de 250 rekeninghouders blijkt het te gaan om een behoorlijk vermogen, in totaal zo’n 30 miljoen euro. Hier gaat de fiscus zeker werk van maken.

Aangezien de aangeleverde informatie goed is, verwacht de Belastingdienst sneller dan normaal klaar te zijn met het controleren en koppelen van de gegevens aan de Nederlandse rekeninghouders. Zij kunnen vervolgens een brief verwachten van de Belastingdienst.

Indien u mogelijk tot deze 200 Nederlanders behoort, raden wij u aan om zo snel mogelijk, voordat u een brief ontvangt, op eigen initiatief uw vermogen alsnog bekend te maken bij de Belastingdienst. Neem contact op voor de mogelijkheden die u hiervoor in uw situatie heeft.