Remigreren naar Nederland vanwege het coronavirus

Eerder dan verwacht naar Nederland remigreren vanwege het coronavirus? Neem contact met ons op om te kijken of er mogelijkheden zijn om uw fiscale situatie te optimaliseren, zelfs als uw remigratie op korte termijn plaats zal vinden. Na vertrek uit Nederland kunnen wij u adviseren over het indienen van het M-formulier.

Het coronavirus kan grote gevolgen hebben voor u als u werkt en woont in het buitenland. U maakt zich bijvoorbeeld zorgen over uw gezondheid en veiligheid (en dat van uw gezin) in het buitenland. Of het contract bij uw buitenlandse werkgever wordt door de huidige omstandigheden niet verlengd. In elk geval voelt u zich of bent u genoodzaakt om te remigreren naar Nederland, eerder dan gepland. U heeft waarschijnlijk ook weinig tijd (gehad) om u hierop voor te bereiden.

Uw onverwachte remigratie naar Nederland door het coronavirus zal ook fiscale gevolgen hebben. Indien de remigratie nog moet plaatsvinden, zijn er misschien nog mogelijkheden om uw remigratie situatie fiscaal gunstig te organiseren. Bijvoorbeeld het moment van inschrijven in Nederland, datum verkoop en aankoop van een woning etc. U kunt hierover nog belastingadvies inwinnen. Het jaar na uw emigratie zult u een M formulier in moeten vullen doordat u in 2020 zowel in het buitenland als in Nederland heeft gewerkt. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat u naderhand geen vervelende financiële gevolgen ondervindt.

U kunt contact opnemen met ons belastingadvieskantoor om uw m biljet in te laten vullen en voor belastingadvies na of voor uw remigratie naar Nederland.

 

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze expertise waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook van advies in andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 