Referenties

Remigreren naar Nederland vanwege het coronavirus

6 mei 2020

30% regeling voor terugkerende Nederlanders

Eerder dan verwacht naar Nederland remigreren vanwege het coronavirus? Neem contact met ons op om te kijken of er mogelijkheden zijn om uw fiscale situatie te optimaliseren, zelfs als uw remigratie op korte termijn plaats zal vinden. Na vertrek uit Nederland kunnen wij u adviseren over het indienen van het M-formulier.

Het coronavirus kan grote gevolgen hebben voor u als u werkt en woont in het buitenland. U maakt zich bijvoorbeeld zorgen over uw gezondheid en veiligheid (en dat van uw gezin) in het buitenland. Of het contract bij uw buitenlandse werkgever wordt door de huidige omstandigheden niet verlengd. In elk geval voelt u zich of bent u genoodzaakt om te remigreren naar Nederland, eerder dan gepland. U heeft waarschijnlijk ook weinig tijd (gehad) om u hierop voor te bereiden.

Uw onverwachte remigratie naar Nederland door het coronavirus zal ook fiscale gevolgen hebben. Indien de remigratie nog moet plaatsvinden, zijn er misschien nog mogelijkheden om uw remigratie situatie fiscaal gunstig te organiseren. Bijvoorbeeld het moment van inschrijven in Nederland, datum verkoop en aankoop van een woning etc. U kunt hierover nog belastingadvies inwinnen. Het jaar na uw emigratie zult u een M formulier in moeten vullen doordat u in 2020 zowel in het buitenland als in Nederland heeft gewerkt. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat u naderhand geen vervelende financiële gevolgen ondervindt.

U kunt contact opnemen met ons belastingadvieskantoor om uw m biljet in te laten vullen en voor belastingadvies na of voor uw remigratie naar Nederland.