schenken suurmond belastingadviseurs internationaal schenken schenking vanuit buitenland

Internationaal schenken

Een schenking doen vanuit internationaal perspectief kan ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Of het nou gaat om het juiste tijdstip van de schenking of het gebruik van de schenkingsvrijstelling. Voor het ontvangen van een schenking vanuit het buitenland zijn geen standaard belastingregels.

Schenking vanuit het buitenland en andersom

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U woont in het buitenland en heeft/gaat een schenking vanuit Nederland ontvangen;
  • U wilt een schenking doen op het juiste moment om minder belasting te hoeven betalen;
  • U wilt met een belastingvrije schenking een woning in het buitenland kopen;
  • U woont in Nederland en heeft/gaat een schenking vanuit het buitenland ontvangen;
  • U heeft al een schenking gedaan en gebruik gemaakt van de vrijstellingsbedragen en nu wilt u weer een schenking doen.

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

Schenking vanuit het buitenland internationaal belastingadvies suurmond internationaal maassluis

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer schenken vanuit het buitenland in uw situatie aan de orde is of wanneer u in het buitenland woont een schenking wilt doen, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent dan goed voorbereid wanneer u een internationale schenking ontvangt of gaat doen. Of, bijvoorbeeld vooral voordat u remigreert naar Nederland, weet u wanneer het beste moment is om een schenking te doen. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Hier vind u meer informatie over schenkbelasting.



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –



“We zijn zeer tevreden over de diensten van dhr. J.C. Suurmond ten aanzien van internationale belastingzaken. Het contact verliep prettig. Dhr. Suurmond was duidelijk, open en eerlijk in het contact, waarbij merkbaar was dat het belang van de klant voorop staat. Erg prettig is ook dat hij zijn kennis en vaktaal goed en begrijpelijk over kan brengen voor iemand die onbekend is met de materie, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken. Dhr. J.C. Suurmond is vakkundig en professioneel en zeker een aanrader voor mensen die hulp nodig hebben ten aanzien van (internationele) belastingzaken..”

– Jinte Twirre-



“Prima geholpen en snelle feedback!
Aanrader voor nederlanders in het buitenland.”

– Jonathan C.-

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials