vermogen in nederland suurmond belastingadviseurs

Vermogen in Nederland

Belasting betalen als je in het buitenland woont: dat is vaak nodig, als u bijvoorbeeld nog vermogen in Nederland heeft. Als u bijvoorbeeld een huis aanhoudt in Nederland, dan zal u in Nederland belasting moeten afdragen. Bij emigreren naar het buitenland moet u nagaan of inkomen en bezittingen uit Nederland nog belastinggevolgen hebben in Nederland naast de gevolgen in het nieuwe woonland. Het kan gaan om pensioen uit Nederland, salaris of dividend uit een Nederlandse vennootschap of wellicht winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden. Het is verstandig om na te denken over de gevolgen hiervan. Hier zijn geen standaard belastingregels voor; iedere situatie moet beoordeeld worden naar feiten en omstandigheden.

Vermogen in Nederland

Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

Als u in het buitenland woont en:

  • U werkt in Nederland;
  • U heeft inkomsten in box 1, 2 of 3 uit Nederland;
  • U heeft een verhuurd pand in Nederland;
  • U heeft in Nederland een vakantiewoning;
  • U heeft in Nederland pensioen opgebouwd en dit gaat binnenkort uitkeren;
  • U heeft een onderneming in Nederland;
  • U heeft meer dan 5% van de aandelen in een Nederlandse vennootschap (aanmerkelijk belang).

Specialist vermogen in Nederland

In deze situaties is het verstandig om een belastingadviseur naar uw situatie te laten kijken. Wij kunnen adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

vermogen in nederland aangeven belasting internationaal belastingadvies buitenlands vermogen

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Vermogen in Nederland

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u (tijdelijk) in het buitenland woont en ook in Nederland vermogen heeft, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent niet alleen in het nieuwe woonland maar ook in Nederland. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen van inkomsten en vermogen terwijl u zelf niet in Nederland woont.

U bent goed voorbereid wanneer u gaat emigreren en bijvoorbeeld in Nederland pensioen heeft opgebouwd. Of wanneer u als zzp’er gaat emigreren en wilt weten wat de fiscale gevolgen zijn. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Lees hier meer over de vragen die de belastingdienst stelt als u woont in het buitenland, maar in Nederland inkomen heeft.



“Snel en gericht advies gekregen voor internationaal pensioen”

– Sander Kraaij –



“Sander geeft zeer duidelijk en uitstekend fiscaal advies. Zou het zeker aanbevelen aan een vriend”

– Marieka Ave-



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials