Wel gevolgen heffingsland, maar geen gevolgen voor sociale verzekering

Gevolgen 183-dagenregeling

Door de maatregelen rondom het coronavirus ziet voor veel mensen de werksituatie er heel anders uit. Ook Nederlanders die normaal gesproken in verschillende landen werken en verblijven, zullen nu tijdens de coronacrisis meer op een plek werken, in Nederland of in het buitenland. Het kan dus zijn dat ze onverwacht dit jaar meer dan 183 dagen in Nederland werken. Nederland zal in dat geval over 2020 het exclusieve recht hebben om inkomstenbelasting te heffen in plaats van het buitenland. Als woonland mag Nederland ook heffen over het gehele wereldinkomen. En in het omgekeerde geval juist het buitenland. Er zullen dus juist voor hen fiscaal gezien mogelijk wel gevolgen zijn. Lees hier meer over de 183-dagenregeling.
Voorbeeldsituatie 183-dagen regeling gevolgen coronavirus.

Sociale verzekeringen

Ook voor de sociale verzekeringen zou dit gevolgen hebben. Maar het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid heeft laten weten dat er geen gevolgen zijn voor voor de sociale verzekeringen als de werknemer normaal over de grens woont of werkt in de EU, EER of Zwitserland. Er hoeft ook niets geregeld te worden.

 

 

 

 

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze expertise waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook van advies in andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 