werken in het buitenland belastingregels belsating internationaal suurmond belastingadviseurs maassluis

Werken in het buitenland & belasting

Werken in het buitenland en belasting; hoe zit dat? Bij werken in het buitenland zijn er veel zaken te regelen die u voordeel op kunnen leveren of die navordering van de belastingdienst kunnen voorkomen. Een standpunt inname op basis van het verdrag met het relevante buitenland is nodig zodat er duidelijke richtlijnen gevolgd kunnen worden.

Werken in het buitenland

Er zijn niet alleen zaken te regelen in het land waar u gaat werken en/of wonen. Ook aan de Nederlandse kant zijn er financiële zaken die geregeld dienen te worden. Dit zijn zaken die bijvoorbeeld voortkomen uit de fiscale woonplaatsbepaling en levenscentrum. 

Wanneer is het raadzaam om bij werken in het buitenland een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • Als u gaat werken in het buitenland, maar uw partner en gezin blijven in Nederland wonen;
  • Als u over de hele wereld werkt voor uw buitenlandse werkgever en er bijvoorbeeld geen belastingplicht is in de landen waarin u de werkzaamheden verricht;
  • U heeft een eigen woning in Nederland waarvoor u hypotheekrente aftrek geniet of die u gaat verhuren;
  • Als u niet weet wat uw fiscale woonplaats is;
  • Als u niet weet of u zich moet uitschrijven uit het bevolkingsregister;
  • Als u van mening bent dat uw verblijf in het buitenland duurzaam gescheiden is van uw in Nederland achtergebleven partner;
  • Als u een onderneming aanhoudt in Nederland terwijl u in het buitenland woont en/of werkt;

Onze expertise

Onze expertise op het gebied van internationaal belastingadvies kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Mogelijk gaat u ervan uit dat u de buitenlandse belastingplicht zult hebben, maar ziet de inspecteur dat anders. U ziet bijvoorbeeld bepaalde aspecten over het hoofd die duiden op een Nederlandse belastingplicht.  In deze situatie, en ook indien u na verloop van tijd weer vanuit het buitenland naar Nederland wilt terugkeren, of bij andere veranderingen, bieden wij deskundig advies.

Uw situatie

Tot u gaat werken in het buitenland heeft u meestal uitsluitend te maken met de Nederlandse Belastingdienst. Rond de tijd dat u gaat werken in het buitenland komt hier ook nog een buitenlandse belastingdienst bij kijken, het relevante belastingverdrag en regelingen over bijvoorbeeld premieheffing. Het kan zijn dat u gewoon gebruik kan blijven maken van de verschillende aftrekposten als inwoner van Nederland, maar het kan ook voorkomen dat u hier geen gebruik meer van mag maken. 

Zoals u kunt lezen zijn er veel regelingen aan de orde wanneer u gaat werken in het buitenland en kunt u zomaar iets over het hoofd zien.

Wat gebeurd er eigenlijk met de AOW als u in het buitenland woont en/ of werkt? Lees hier meer.

Onze werkwijze

Belastingadvies werken in het buitenland

Suurmond Belastingadviseurs adviseert al meer dan 35 jaar particulieren en ondernemers op het gebied van werken in het buitenland. Na een eerste contact wordt er gekeken of wij de partij zijn die u verder kan helpen.

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van €175 tot €285 excl. 21% BTW.

Wilt u hiermee verder, dan kijkt de adviseur naar welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke onderdelen belangrijk zijn om van tevoren te regelen. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Denk hierbij aan specifieke informatie over belastingverdragen, eigen woning regels, de 183 dagen regeling, invullen van de aangifte(n) en andere onderwerpen die van belang zijn wanneer u gaat werken in het buitenland.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten, omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Bovendien zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn. Wij zullen met betrekking tot de kosten altijd helder en transparant naar u communiceren.



“Werk in de VS, via detachering door een Nederlands onderzoeksinstituut. Sander heeft me de afgelopen twee belastingseizoenen kunnen adviseren over het voorkomen van dubbele belastingheffing en andere lastige vragen, en geholpen bij het indienen van belastingaangiften in NL. Professionele en snelle reacties, zeker een aanrader!”

– Roelof Smit –



“Na 8 jaar midden oosten kwamen we weer terug in Nederland. De aangifte leek ons nogal gecompliceerd en hebben we uit handen gegeven. Dankzij de kennis en kunde van Suurmond kregen wij nog een leuke meevaller die we zelf waarschijnlijk niet hadden kunnen vinden. Bedankt voor de goede service.”

– Arnold Terschegget –



“Drie jaar geleden vestigden wij ons weer in Nederland na lang in Spanje te hebben gewoond en gewerkt. Onze fiscale situatie was complex, en zo kwamen wij terecht bij J.C. Suurmond & zn. voor advies. Wij zijn onder de indruk van de professionaliteit waarmee de heer Suurmond onze situatie analyseerde en de helderheid waarmee hij het ons kon uitleggen. De belastingaangiften die hij voor ons indiende, pakten in ons voordeel uit met volledige instemming van de belastinginspecteur. Per saldo hebben wij de kosten er zonder meer uitgehaald. Ik vind het prettig dat de heer Suurmond en zijn collega’s de tijd voor je nemen en altijd bereikbaar zijn voor advies, zonder dat ze meteen elke minuut rekenen die ze aan je besteden. Hiermee onderscheiden zij zich echt van de concurrentie. Wij blijven tevreden klanten!”

– Klant remigratie vanuit Spanje –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials