ChatGPT: De nieuwe belastingadviseur?

‘Waar moet ik op letten als ik mijn belastingaangifte invul?’ Als je in ChatGPT deze vraag stelt, raadt ChatGPT aan om op de volgende punten goed te letten: buitenlandse inkomsten, belastingvoordelen, de deadlines en bijvoorbeeld de aftrekposten. Maar uiteindelijk concludeert de chatbot het volgende:

“raadpleeg een professional als je aangifte complex is. Een belastingadviseur kan ervoor zorgen dat de aangifte correct is ingevuld en je alle mogelijke belastingvoordelen hebt behaald. “

chat gpt is niet de nieuwe belastingadviseur suurmond belastingadviseurs

Wat is ChatGPT eigenlijk?

ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie en werd gelanceerd in november vorig jaar. De chatbot kan van alles: van betogen en opstellen schrijven, tot zeer nauwkeurig ingewikkelde vragen beantwoorden. De chatbot kan ook vlekkeloos teksten vertalen en ja, inderdaad ook belastingadvies geven. Maar hoe betrouwbaar is dit advies?

Maar gaat het de belastingadviseur vervangen?

Het antwoord is nee, voorlopig nog niet. Het advies dat ChatGPT geeft is inderdaad indrukwekkend. Ook zou er hoogstwaarschijnlijk nog niet zoveel aan de hand zijn mocht je het belastingadvies volgen van ChatGPT. Alleen op de lange termijn, kan het zijn dat de adviezen niet kloppen van de chatbot.

Er bestaat ook het gevaar, dat de ChatGPT haar klanten teveel over een kam zou scheren. ChatGPT kan weliswaar de vervanging zijn voor de goedkope aangiftepraktijk. Bij Suurmond Belastingadviseurs kijken wij in detail naar uw situatie. Dezelfde regels zijn niet bij elke klant toe te passen.

Wanneer is ChatGPT wel handig?

ChatGPT is vooral handig, om te weten bijvoorbeeld aan welke belastingzaken je moet denken als je bijvoorbeeld gaat emigreren. Of als je wilt weten waar je naar moet zoeken in een nieuwe belastingadviseur.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials