Emigreren en huis aanhouden in Nederland

Huis in Nederland, wonen in buitenland. Wanneer u verhuist naar het buitenland  kunt u uw Nederlandse woning aanhouden. Normaal gesproken komt de woning hierna in box 3 terecht omdat het voor u immers geen eigen woning meer is.

Woning voor eigen gebruik aanhouden
Indien u uw woning voor eigen gebruik aanhoudt (het is dan belangrijk dat niemand anders zich inschrijft op uw adres), dan kan de woning in box 1 blijven en is aftrek van hypotheekrente mogelijk. Omdat u in deze periode waarschijnlijk geen Nederlands inkomen heeft, leidt deze hypotheekrente dan tot een verlies wat vervolgens met positief inkomen van 3 jaar geleden tot 9 jaar vooruit verrekend kan worden.

Woning verhuren?
Wanneer u de woning verhuurt moet deze worden aangegeven in box 3. De nettowaarde wordt dan belast. Afhankelijk van de huurontvangsten kunt u op de aan te geven waarde nog een correctie toepassen.

Aftrek ter voorkoming van dubbele belasting
Uw Nederlandse woning zal altijd in Nederland belast blijven. Het land waar u woont zal hiervoor aftrek ter voorkoming van dubbele belasting moeten verlenen.

Indien u gaat emigreren, is het verstandig om zover mogelijk vooruit belastingadvies in te winnen. U kunt dan eventueel nog rekening houden met de fiscale gevolgen en hierop inspelen.

Neem contact met ons op om uw specifieke situatie aan ons voor te leggen.

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze expertise waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook van advies in andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 