m biljet internationaal migratie remigreren emigreren nederland m aangifte belastingadvies

M-biljet

Het invullen van het M biljet kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om het emigreren naar het buitenland. Of wanneer u besluit terug te keren naar Nederland, het M biljet moet worden ingevuld. 

M biljet

Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U gaat naar het buitenland emigreren;
  • U gaat remigreren naar Nederland;
  • U heeft in uw migratiejaar gedeeltelijk in loondienst en gedeeltelijk als zelfstandige gewerkt;
  • U heeft een conflict met de Belastingdienst over buitenlandse belastingplicht of uw fiscale woonplaats;
  • U bent weer in Nederland komen wonen en heeft nog het hele jaar gewerkt voor uw buitenlandse werkgever;
  • U bent met uw partner terug naar Nederland verhuist en heeft geen M biljet ontvangen;
  • U wilt geen belastingvoordelen mislopen in het M biljet.

Specialist m biljet

In deze situaties kunnen wij uw belastingaangifte verzorgen en ook adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hier alle ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs. 

suurmond belastingadvies internationaal m biljet immigratie remigratie emigratie

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke verbeterpunten er zijn. Er wordt een adviesvoorstel gemaakt over alle onderdelen waar u begeleiding bij nodig heeft. 

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Er kan hierna zo nodig een adviesgesprek op kantoor of online ingepland worden.

M biljet uitbesteden

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u een M-biljet dient in te vullen, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer het een en ander niet goed geregeld is. Dit kan in de toekomst met terugwerkende kracht voor vervelende situaties zorgen.

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer emigreert en een huis aanhoudt in Nederland. Of wanneer u remigreert weet u wat de fiscaal gunstigste tijd is om u in te schrijven. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies. 

Hier leest u wat u moet regelen als u gaat emigreren.



“Professioneel en responsief, J.C. Suurmond heeft een klantgericht perspectief en gaat verder dan zijn plicht om gedetailleerd en nuttig financieel advies te geven. Dankbaar voor hun diensten”

– Varun Sunku –



“Geweldige samenwerking met Sander Suurmond voor verschillende cross-country onderwerpen tussen Zwitserland en Nederland. Sander is zeer responsief en een expert in zijn vakgebied.”

– Jlia Tatje-



“Na 8 jaar midden oosten kwamen we weer terug in Nederland. De aangifte leek ons nogal gecompliceerd en hebben we uit handen gegeven. Dankzij de kennis en kunde van Suurmond kregen wij nog een leuke meevaller die we zelf waarschijnlijk niet hadden kunnen vinden. Bedankt voor de goede service.”

– Arnold Terschegget-

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 