Een baan in het buitenland, wat nu?

Stel, u heeft net een baan in het buitenland aangeboden gekregen. Na de blijdschap over het voorstel, komen er toch wel een paar vragen in u op. Hoe werkt dat nou financieel en fiscaal gezien? Er zal een hoop veranderen in uw situatie. U en uw partner zijn momenteel in Nederland woonachtig en in loondienst bij een Nederlandse werkgever. Mocht u het aanbod accepteren, dan zou u 4 a 5 dagen per week, gedurende 45 weken per jaar in het buitenland verblijven. Uw partner blijft in Nederland. Maar hoe zit het met de belastingplicht? Hoe zorg je ervoor dat je geen dubbele belasting betaald?

suurmond belastingadviseurs dubbele belasting

Een aantal vragen die in deze situatie waarschijnlijk bij u op zullen komen:

1. Waar betaal ik belasting over mijn salaris en hoe zorg ik ervoor dat mijn salaris niet dubbel belast wordt?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren; met name van belang is waar je werkgever gebaseerd is en waar je de dienstbetrekking fysiek uitoefent. Daarnaast speelt het verdrag tussen Nederland en het werkland een rol. De bedoeling van een belastingverdrag is het voorkomen van dubbele belasting. Echter dit houdt niet in dat er geen belasting in Nederland verschuldigd is. Wij kunnen uw situatie bekijken en adviseren wat de beste gang van zaken is. Hier vind u een overzicht van de bedragslanden.

2. Moet ik me wel of niet uitschrijven?

Bij deze vraag is het van belang om vast te stellen waar je levenscentrum zal liggen als je het baanaanbod accepteert. Waar je levenscentrum ligt, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan: waar verblijven partner en kinderen; waar verblijft u buiten werktijden; waar bent u lid van verenigingen, sportschool, etc. Wij kunnen u hierin adviseren.

Hoe zit het met sociale zekerheid?

Dit is wederom afhankelijk van de fysieke werklocatie. Als u fysiek alleen in het werkland werkt, ben je in principe sociaal verzekerd in het werkland. Onder bepaalde omstandigheden kan dit ook anders zijn.

Wij kunnen adviseren wat het beste is in jouw situatie en natuurlijk ook je aangifte inkomstenbelasting verzorgen. Het advies en de uitvoering daarvan blijft het beste in één hand.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials