M-biljet 2023 : dit is wat u moet weten

Als u in 2023 verhuisd naar een ander land bent, dan dient u het M-biljet in te vullen. Het biljet moet worden ingediend over het immigratie of emigratie jaar. Vaak ontvangt u automatisch een uitnodiging van de Belastingdienst om een dergelijk aangifteformulier in te dienen, maar soms moet dit op eigen initiatief ingediend worden. We hebben voor u een paar interessante punten op een rij gezet:

suurmond belastingadviseurs m biljet hulp

Eenmanszaak emigratie

Stel, u heeft al een paar jaar een eenmanszaak en eind 2023 bent u naar Frankrijk geëmigreerd. Vanuit hier verricht u uw werkzaamheden als Franse eenmanszaak. Maar hoe geeft u nu uw inkomsten uit 2023 aan?

Als u bijvoorbeeld emigreert en uw eenmanszaak voortzet, dan moet deze in Nederland worden uitgeschreven. Normaal gesproken moeten er jaarstukken worden gemaakt voor de Nederlandse periode in het migratiejaar. Daarna moet de Nederlandse onderneming worden uitgeschreven en moet er een onderneming in het buitenland opgezet worden. Er zal een M-biljet moeten worden ingevuld voor het jaar van emigratie. Wij kunnen u helpen om uw eenmanszaak aan te geven in het M-biljet.

Timing uitschrijving

Het is verstandig om u op tijd uit of in te schrijven bij migratie. Stel, u emigreert en vergeet uzelf uit te schrijven. U merkt dit na een jaar en u schrijft uzelf alsnog uit. Uiteindelijk krijgt u van de Belastingdienst het M-biljet over het jaar ná emigratie. Aangezien dit niet overeenkomt met de feiten zal er mogelijk een biljetwissel aangevraagd moeten worden. Dit kan een relatief lastige procedure zijn. Wij kunnen u helpen dit aan te vragen bij de Belastingdienst.

Belastingplichten en belastingvoordelen

Wij kunnen voor u het M-biljet invullen en ervoor zorgen dat u voldoet aan de belastingregels. Natuurlijk wilt u niet alleen voldoen aan de belastingregels, maar ook zeker weten dat u alle mogelijke belastingvoordelen uit het biljet krijgt en dat er geen fouten gemaakt worden. Hier meer informatie over het M-biljet.

We vullen het M-biljet zo voor u in, dat er geen belastingvoordelen worden gemist, maar natuurlijk ook dat u voldoet aan uw belastingverplichtingen.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials