Te laat voor inkeer, toch boete vermindering

We ontvingen voor een opgeluchte cliënt van ons afgelopen week het volgende bericht van de inspecteur van de Belastingdienst:

‘Uw cliënt heeft na het raadplegen van de vooringevulde aangifte IB 2021 een melding vrijwillige verbetering via uw kantoor ingediend, daardoor is er weliswaar geen sprake van inkeer, maar het feit dat uw cliënt niet heeft afgewacht totdat hij door de Belastingdienst zou worden aangeschreven is een strafverminderende omstandigheid. Naar mijn mening is een vergrijpboete van 67,5% passend en geboden.’

inkeer vermogen aangeven boete suurmond belastingadviseurs

Vrijwillige verbetering

Met een melding vrijwillige verbetering kunt u vrijwillig uw eerdere aangiftes verbeteren. Dit kan alleen nog voor box 1, niet meer boetevrij voor box 2 of box 3. U moet mogelijk wel een boete betalen, afhankelijk van het moment van verbetering. Indien correctie en aanvulling via ons kantoor plaatsheeft, kunnen wij gebaseerd op onze ervaring de optimale route volgen!

Rekening in vooraf ingevulde aangifte

Als er een buitenlandse rekening verschijnt in uw vooringevulde aangifte, dan is het te laat voor inkeer.

Als er een buitenlandse rekening verschijnt in uw vooringevulde aangifte, dan is het te laat voor inkeer.

Het saldo vermeld in de buitenlandse rekening, zoals weergegeven in de vooraf ingevulde aangifte, vertoont doorgaans een nulsaldo, ongeacht of er daadwerkelijk enig saldo op de rekening aanwezig is. Indien het nulsaldo correct is, bestaat er in beginsel geen reden tot zorg. U heeft dan de optie om de vermelding van de rekening te verwijderen of deze met een nulsaldo te handhaven; doorgaans zullen er dan geen nadere vragen worden gesteld. In het geval dat zich desondanks verdere vragen voordoen, is het echter raadzaam om bewijs te kunnen verschaffen van het daadwerkelijke nulsaldo, een dienst waarbij wij u graag van dienst zijn. Wij nemen dan het tijdrovende en soms omslachtige contact met de Belastingdienst van u over.

Op tijd actie ondernemen

Er is dus geen reden tot ongerustheid. Echter, indien er de afgelopen twaalf jaar daadwerkelijk saldo op uw buitenlandse rekening heeft gestaan, adviseren wij dringend om verdere -en snelle- actie te ondernemen. U maakt dan hogere kans, net als de hiervoor genoemde klant, op een vermindering van de boete. Hier leest u meer hierover.

In ieder geval kon onze cliënt weer opgelucht ademhalen na het bericht van de fiscus. Het blijft altijd spannend hoe de Belastingdienst reageert op de melding vrijwillige verbetering.

Hier kunt u de whitepaper downloaden.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials