Belastingaangifte 2023

Het is weer zover: de belastingaangifte 2023 kan weer ingediend worden! Voor veel belastingplichtigen zijn sommige gegevens al ingevuld. Vaak zijn deze vooringevulde gegevens echter incompleet of niet correct. Het is belangrijk om deze altijd goed te controleren en zo nodig aan te vullen.

Suurmond belastingadviseurs maart belastingaangifte 2023 internationaal belastingadvies particulier

Internationaal

Als u bijvoorbeeld bezittingen heeft in het buitenland is de kans groot dat deze informatie niet in de vooringevulde aangifte staat. Of misschien heeft u deels in het buitenland gewoond in 2023. In dit geval moet er een M-biljet worden ingevuld. Het is makkelijk om hier belastingvoordelen en optimalisatie mogelijkheden over het hoofd te zien. Heeft u bijvoorbeeld een buitenlandse werkgever en reisde u op en neer voor uw baan? Dan is het van belang om ervoor te zorgen dat de 183-dagenregeling correct toegepast wordt in uw situatie en dat u geen dubbele belasting betaalt.

Met name als u internationale aspecten in uw situatie heeft, is het verstandig om een belastingadviseur uw aangifte over 2023 te laten verzorgen die ervaring heeft met grensoverschrijdende situaties.

Belastingrente verhoogd

Of u nou internationale aspecten aan uw belastingaangifte heeft of niet; het is verstandig om een voorlopige aanslag aan te vragen als u verwacht een groot bedrag terug te moeten betalen. Zo voorkomt u belastingrente; dit is met name belangrijk omdat er een hoge belastingrente geldt van 7,5% per 1 juli a.s.

Ook als u een substantieel bedrag verwacht terug te krijgen van de Belastingdienst kan het handig zijn een voorlopige aanslag aan te vragen. Wij kunnen u hiermee van dienst zijn.

Buitenlandse rekening in vooraf ingevulde aangifte

Staat er een buitenlandse rekening in de vooringevulde aangifte? Het saldo van buitenlandse rekeningen is in de vooringevulde aangifte meestal niet te zien. Als er de laatste 12 jaar geld op de buitenlandse rekening heeft gestaan, dan is het verstandig om dit op eigen initiatief te corrigeren. Als u buitenlands vermogen niet aangeeft dan riskeert u een boete die kan oplopen tot 300%. Neem contact op met ons en leg uw situatie aan ons voor. Hier meer over.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials