Digital nomad en belasting

Voelt u zich ook aangetrokken door foto’s op sociale media met ‘thuis’ werkers aan een strand met palmbomen, veel reizen en een avontuurlijk bestaan? Of u het overweegt om als ‘digital nomad’ te gaan leven of als u al digital nomad bent, het is verstandig om op een rij te zetten wat er te regelen is. 

Niet alleen is belangrijk waar u gaat verblijven en wat voor werkzaamheden u zult verrichten en hoe, of reisverzkeringen, maar heeft u ook gedacht aan bijvoorbeeld de gevolgen voor de belasting? U moet denken aan vragen als: waar ben ik belastingplichtig? Het is namelijk zo dat als u veel reist en 183 dagen in een bepaald land verblijft, u daar belasting zal moeten afdragen. U dient rekening te houden met de mogelijkheid dubbel belast te worden. Hier meer over de 183-dagenregeling.

digital nomad suurmond belastingadviseurs

Lees hier vragen van digital nomads en hoe we u als digital nomad in het kort van dienst kunnen zijn: 

Hoi, ik ben digital nomad en werk als legal consultant. Ik ben enkele maanden per jaar in NL. Ik heb mijn bedrijf gestart in Saudi-Arabië en heb ook een visum. Ik heb nog een woning in Rotterdam met een koophypotheek. Als ik dit huis aanhoud, moet ik dan mijn inkomen in Nederland aangeven? Hoe voorkom ik dat ik belastingplichtig ben in NL? 

Het is van belang in uw situatie dat uw levenscentrum zich daadwerkelijk verplaatst naar een bepaald land. Wanneer u in NL weinig banden hebt , maar in een ander land ook nauwelijks, dan kan een NL inspecteur in principe nog stellen dat u in NL binnenlands belastingplichtig blijft namelijk. 

Ik ben digital nomad en momenteel in Portugal. Ik sta nog in Nederland in geschreven en heb hier een koophuis in Nederland en ik verhuur mijn appartement. Ik ontvang inkomen in Nederland (remote job) . Wat zijn de belastingimplicaties van dit in het buitenland voorzetten met bijvoorbeeld een verhuur hypotheek? En ben ook benieuwd met andere kwesties waarmee ik rekening zou moeten houden. 

Op dit moment bent u nog belastingplichtig voor wereldwijde inkomen en vermogen in Nederland. Als u echter veelvuldig in Portugal verblijft dan kan dat wijzigen en ook gevolgen hebben voor de NL werkgever. Het is verstandig dit goed uit te zoeken met namen in verband met de premieplicht en ziektekostenverzekering. Wat betreft de woning kunnen wij ook adviseren. 

Er is een hoop om mee rekening te houden, als u op en neer reist tussen verschillende landen. Dit stappenplan zou ook handig kunnen zijn in uw situatie. Neem contact op en bespreek uw situatie! 

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials