voorkoming dubbele belasting

Voorkoming dubbele belasting

Het kan voorkomen dat meerdere landen uw vermogen of inkomen belasten en dat dit dus ‘dubbel’ belast wordt. Per land en situatie zijn de regels ter voorkoming dubbele belasting anders. In sommige situaties kan het zijn dat het inkomen in twee landen belastbaar is of juist in geen van beide landen. Toch is het vaak mogelijk om in Nederland aftrek ter voorkoming van dubbele belasting te vragen.

Voorkoming dubbele belasting

Nederland heeft met veel landen verdragen voor het voorkomen van dubbele belasting. Indien er geen verdrag is kan de eenzijdige regeling zorgen voor aftrek ter voorkoming dubbele belasting.

 Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:?

  • U werkt bij een internationaal bedrijf en reist op en neer van Nederland naar verschillende buitenlandse landen;
  • U werkt in Nederland en woont in het buitenland;
  • U woont in Nederland, maar werkt voor een buitenlands bedrijf;
  • U heeft Amerikaanse nationaliteit en woont/en/of werkt in Nederland;

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij adviseren over de voorkoming dubbele belasting op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die daarvan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs. 

Uw situatie

Suurmond Belastingadviseurs adviseert al meer dan 35 jaar op het gebied van voorkoming dubbele belasting. Na een eerste contact wordt er gekeken of wij de partij zijn die u verder kan helpen.

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

De adviseur kijk vervolgens naar welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke onderdelen belangrijk zijn om van tevoren te regelen. Er wordt een adviesvoorstel gemaakt over alle onderdelen waar u begeleiding bij nodig heeft. 

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Bovendien zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt.  Er kan hierna zo nodig een adviesgesprek op locatie of online ingepland worden. Wij zullen met betrekking tot de kosten altijd helder en transparant naar u communiceren.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer uw situatie internationale aspecten heeft, wilt u natuurlijk zeker weten dat u geen dubbele belasting betaald. Ook wilt weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is, zodat u ‘compliant’ bent. De belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer het een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u bijvoorbeeld in een ander land, voor een buitenlandse werkgever of voor een internationale organisatie gaat werken.  Eveneens als u salaris uit meerdere landen verdiend, kunnen wij door een splitsing van het salaris de belastingheffing beperken. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies en voor belastingbesparing zorgen.

Lees hier alles over de maatregel aftrek voorkoming dubbele belasting.

“Ik heb elke keer dat ik het zocht, relevante en snel hulp gekregen van Lennart Suurmond. Lennart en zijn team zijn een echte aanrader.”

– F.S.G. –

“Sander gaf mij snel een kristalhelder antwoord, zodat we weten welke stappen we moeten zetten om de zaken goed te regelen.”

– Lisette Blankenstijn –

“Professioneel en attent door iedereen die ik gesproken heb bij J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs, van het eerste contact tot het laatste contact. Bijgestaan door Lennart: vakkundig, snel en erg attent. Aan te raden!”

– Jelle Oldenhof –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is advies bij grensoverschrijdende situaties de specialisatie waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Naast het advies in situaties in voorkoming dubbele belasting voorzien wij ook van ander internationaal advies. Denk hierbij aan schenken en erven, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 