voorkoming dubbele belasting suurmond belastingadviseurs internationaal aftrek

Voorkoming dubbele belasting

Het kan voorkomen dat meerdere landen uw vermogen of inkomen belasten en dat dit dus ‘dubbel’ belast wordt. Per land en situatie zijn de regels ter voorkoming dubbele belasting anders. In sommige situaties kan het zijn dat het inkomen in twee landen belastbaar is of juist in geen van beide landen. Toch is het vaak mogelijk om in Nederland aftrek ter voorkoming van dubbele belasting te vragen.

Voorkoming dubbele belasting

Nederland heeft met veel landen verdragen voor het voorkomen van dubbele belasting. Indien er geen verdrag is kan de eenzijdige regeling zorgen voor aftrek ter voorkoming dubbele belasting.

 In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U werkt bij een internationaal bedrijf en reist op en neer van Nederland naar verschillende buitenlandse landen;
  • U werkt in Nederland en woont in het buitenland;
  • U woont in Nederland, maar werkt voor een buitenlands bedrijf;
  • U heeft Amerikaanse nationaliteit en woont/en/of werkt in Nederland;

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij adviseren over de voorkoming dubbele belasting op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

voorkoming dubbele belasting buitenland internationaal belastingadvies suurmond

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer uw situatie internationale aspecten heeft, wilt u natuurlijk zeker weten dat u geen dubbele belasting betaald. Ook wilt weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is, zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u bijvoorbeeld in een ander land, voor een buitenlandse werkgever of voor een internationale organisatie gaat werken.  Eveneens als u salaris uit meerdere landen verdiend, kunnen wij door een splitsing van het salaris de belastingheffing beperken. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies en voor belastingbesparing zorgen.

Hier leest u meer over dubbele belasting bij inkomsten uit twee landen.



“Ik heb elke keer dat ik het zocht, relevante en snel hulp gekregen van Lennart Suurmond. Lennart en zijn team zijn een echte aanrader.”

– F.S.G. –



“Sander gaf mij snel een kristalhelder antwoord, zodat we weten welke stappen we moeten zetten om de zaken goed te regelen.”

– Lisette Blankenstijn –



“Professioneel en attent door iedereen die ik gesproken heb bij J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs, van het eerste contact tot het laatste contact. Bijgestaan door Lennart: vakkundig, snel en erg attent. Aan te raden!”

– Jelle Oldenhof –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials