M-biljet

M-biljet in vullen

Wilt u uw M-biljet slim en fiscaal zo gunstig mogelijk invullen? En geen risico lopen op een hoge naheffing? Dan kan het zeker lonen om het invullen van uw M-biljet uit te besteden aan een specialist. Het M-biljet is namelijk uitgebreid en een kostbare fout is snel gemaakt. Als M-biljet experts kunnen wij de M-aangifte digitaal en correct invullen en geld besparen voor u.
Lees hier enkele voorbeeldsituaties.

In welk geval moet er een M-biljet worden ingevuld?

In het jaar waarin u (weer) in Nederland bent komen wonen (remigratie) of uit Nederland weg bent gegaan (emigratie) heeft u zeer waarschijnlijk maar een gedeelte in Nederland gewoond. In dit geval moet u voor dit migratiejaar een M biljet invullen.

Ontvangt u automatisch een M-biljet of dient u deze zelf aan te vragen?
Bij emigratie of immigratie ontvangt u automatisch een M-formulier op uw nieuwe adres in Nederland of het buitenland wanneer u zich uitschrijft uit of inschrijft in de gemeentelijke basisadministratie. Zorg er in geval van emigratie in ieder geval voor dat de Belastingdienst op de hoogte is van uw nieuwe adres. Heeft u geen M-formulier ontvangen, dan kunt u zelf een M-biljet aanvragen bij Belastingdienst Buitenland in Heerlen. Dit kan tot 5 jaar terug. Indien u een M-biljet aanvraagt, dient u deze wel daadwerkelijk in te vullen. Indien u niet zeker weet of het in uw situatie nodig of verstandig is om een M-aangifte te doen, kunnen wij dit voor u ook vooraf bekijken. Neem hiervoor contact op.

Na het invullen duurt het een paar maanden voordat u een voorlopige aanslag ontvangt. Vervolgens kan het tot drie jaar duren voordat u de definitieve aanslag ontvangt.

M biljet invullen: zelf doen of uitbesteden? Lees hier drie overwegingen.

Wat is de deadline voor het invullen?
In de meeste gevallen is de deadline voor de aangifte 1 juli. Voor deze datum moet de M-aangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. Het M-biljet kan door uzelf niet digitaal worden ingevuld en zal dus op papier moeten worden ingevuld en per post opgestuurd. Wanneer u uw M-aangifte door ons laat verzorgen, kunnen wij deze als belastingadviseur wel digitaal invullen.

Waar moet u op letten?
Het invullen van een M-biljet vraagt zorgvuldigheid. Indien een fout wordt gemaakt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als de aanslag hierdoor te hoog uitvalt, moet u bezwaar maken binnen 6 weken na de definitieve aanslag of na deze termijn vragen om ambtshalve vermindering. Pakt de aanslag te laag uit, dan kan het zijn dat u geruime tijd later (tot 3 jaar) volgens de definitieve aanslag een bedrag bij moet betalen, terwijl u daar niet op gerekend hebt.
Wilt u het invullen van de M-aangifte aan ons uitbesteden of eerst uw situatie aan ons voorleggen, neem dan contact op.

 

 

Voorbeeldsituaties M-biljet

Uw eigen situatie aan ons voorleggen? Neem Contact op.