Internationaal belastingadvies voor particulieren

Internationaal belastingadvies particulier
Heeft u te maken met een internationale woon- en/of werksituatie zoals emigratie, remigratie of werken in het buitenland? Dan kan vroegtijdig internationaal belastingadvies u veel voordeel opleveren. Laat ons u helpen om uw situatie zo te structureren dat dit flinke besparingen oplevert. 

Lees hier enkele voorbeeldsituaties.

COVID-19 gevolgen internationaal werken

Lees hier meer over internationaal werken en fiscale gevolgen van het coronavirus en de maatregelen hier rondom.

Internationaal belastingadvies voor particulieren in verschillende situaties

Internationaal belastingadvies is maatwerk doordat er veel factoren meespelen. Wilt u als particulier uw specifieke situatie aan ons voorleggen, neem dan contact op.  Wij zijn al meer dan 30 jaar specialist op het terrein van internationaal belastingadvies, zowel zakelijk als particulier. Met onze expertise en oplossingen loodsen wij u door het fiscaal optimale traject. Wij geven onder meer advies over:

  • Belasting bij werken (en wonen) in het buitenland:
   Indien u gaat werken en eventueel wonen in het buitenland heeft dit fiscale gevolgen.
  • Internationaal belastingadvies bij emigratie:
   Bij emigratie zijn er diverse mogelijkheden en voorzieningen op belastinggebied waarover wij u kunnen adviseren. Hier vindt u informatie over emigreren en belasting.
  • Internationaal belastingadvies bij remigreren naar Nederland:
   Ook bij remigratie adviseren wij u hoe u dit zo fiscaal vriendelijk mogelijk kunt doen. Hier vindt u informatie over remigreren naar Nederland en belasting.
  • 183-dagenregeling:
   Lees hier meer over hoe bepaald wordt of u in uw woon- of werkland belasting moet betalen.
  • Aftrek voorkoming dubbele belasting:
   Wanneer u inkomen uit het buitenland ontvangt of onroerend goed of andere bezittingen heeft in het buitenland, zullen vaak meerdere landen dit willen belasten. Zo kan het voorkomen dat uw vermogen of inkomen ‘dubbel’ belast wordt. Vaak is het mogelijk om in deze gevallen in Nederland aftrek ter voorkoming van dubbele belasting te vragen. Lees hier meer over de mogelijkheden.
  • 30 procent regeling:
   De 30 procent regeling houdt onder andere in dat u over 30 procent van uw salaris geen belasting hoeft te betalen en geen box 3-vermogen hoeft aan te geven behalve Nederlands onroerend goed.  Lees hier meer over de voorwaarden. Indien u na 25 jaar of langer terugkeert naar Nederland, kunt u hier ook gebruik van maken. Ons kantoor heeft in dit verband al voor veel werknemers door middel van een goede en consistente presentatie succes behaald, ook in gecompliceerde situaties en second opinions.

Kwalificerende buitenlandse belastingplicht

Vanaf 2015 geldt de zogenoemde regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht. Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u dezelfde aftrekposten, heffingskortingen en heffingsvrij vermogen krijgen als een inwoner van Nederland. Op de site van de Belastingdienst vindt u informatie over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling. Als u niet aan de voorwaarden voldoet bent u buitenlands belastingplichtig en wordt geen rekening gehouden met aftrekposten, heffingskortingen en heffingsvrij vermogen.

 

 

Voorbeeldsituaties internationaal belastingadvies

Uw eigen situatie aan ons voorleggen? Neem Contact op.