183 dagen regeling internationaal werken buitenland belastingadvies

De 183 dagen regeling

In Nederland wonen en een gedeelte van het jaar in het buitenland verblijven kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om het weten welke dagen je moet tellen als dagen in het buitenland. Of als u de belastinggevolgen wil beperken voor de werkgever of werknemer. De 183 dagen regeling voorkomt dat u belasting betaald in beide landen.

De 183 dagen regeling

Neem op tijd contact op om erachter te komen waar uw inkomen belast wordt om achteraf fiscale problemen te voorkomen. 

In de meeste belastingverdragen met andere landen is bepaald dat het werkland mag heffen over het salaris. Onderdeel van deze belastingverdragen is echter de 183 dagen regeling. Indien deze van toepassing is, mag juist het woonland heffen. Dit is uitsluitend het geval wanneer:

  • men niet langer dan 183 dagen in het werkland verblijft én;
  • de werknemer wordt betaald door of namens een werkgever die niet in het werkland is gevestigd én;
  • de werknemer niet werkt in een vaste vestiging van de werkgever in de staat waar de werknemer werkt.

Specialist 183 dagen regeling

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U werkt deels in het buitenland terwijl u in Nederland woont;
  • U werkt en woont deels in het buitenland;
  • U werkt voor een Nederlandse werkgever, maar heeft meer dan 183 dagen in het buitenland gewerkt;
  • U woont en werkt vanuit verschillende landen, maar verblijft in geen enkel land meer dan 183 dagen;
  • U gaat voor een jaar in het buitenland werken en reist op en neer naar Nederland.
internationaal belastingadvies kantoor suurmond belastingadviseur aangifte hulp

Uw situatie

In deze situaties kunnen wij bepalen of en hoe de 183 dagen regeling voor u van toepassing is of niet. Wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal wel een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hier alle ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs. 

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en welke onderdelen belangrijk zijn om van tevoren te regelen. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen waar u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij. 

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld het ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur – 183 dagen regeling

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer de 183 dagen regeling in uw situatie dan niet aan de orde is, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u er zo van verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent dan goed voorbereid wanneer u in het buitenland gaat werken. U bent verder op de hoogte van of er bijvoorbeeld wel of geen belasting op uw loon mag worden ingehouden. Bovendien kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies in de meest uiteenlopende situaties.

Lees hier welke landen mogen heffen over uw loon.



“Ik werd geweldig geholpen door de heer J.C. Suurmond. Dit deed hij door mij snel en erg duidelijk mijn vraag te beantwoorden. Ik raad zijn services dan ook met 5 sterren aan!”

– Anh Duong –



“We zijn zeer tevreden over de diensten van dhr. J.C. Suurmond ten aanzien van internationale belastingzaken.
Het contact verliep prettig. Dhr. Suurmond was duidelijk, open en eerlijk in het contact, waarbij merkbaar was dat het belang van de klant voorop staat. Erg prettig is ook dat hij zijn kennis en vaktaal goed en begrijpelijk over kan brengen voor iemand die onbekend is met de materie, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken.
Dhr. J.C. Suurmond is vakkundig en professioneel en zeker een aanrader voor mensen die hulp nodig hebben ten aanzien van (internationele) belastingzaken.”

– Jinte Twirre –



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials