gepensioneerd wonen in het buitenland suurmond advies internationaal kantoor maassluis

Gepensioneerd wonen in het buitenland

Gepensioneerd wonen in het buitenland kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om het emigreren naar het buitenland met een Nederlands pensioen. Of wanneer u in het buitenland woont en niet zeker weet waar uw pensioen belast wordt. Hier zijn geen standaard belastingregels voor. Mogelijk ontvangt u diverse pensioenen uit Nederland en AOW.

Gepensioneerd wonen in het buitenland

Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U bent van plan te emigreren naar het buitenland en wil de fiscale gevolgen voor uw Nederlandse pensioen weten;
  • U gaat emigreren en wil weten of u in uw situatie uw Nederlandse pensioen kan meenemen;
  • U woont in het buitenland en uw opgebouwde pensioen wordt in één keer uitgekeerd( u ontvangt een lumpsum);
  • U woont in het buitenland en ontvangt Nederlands pensioen;

Specialist

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hier alle ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs. 

Wilt u weten wat er gebeurt met uw AOW in het buitenland?  Hierover kunt u het beste dit artikel lezen.

gepensioneerd wonen in het buitenland belasting pensioen gevolgen internationaal belasting

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn, welke verbeterpunten er zijn en wat er geregeld moet worden. Er wordt een adviesvoorstel gemaakt over alle onderdelen waar u begeleiding bij nodig heeft. 

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Er kan hierna zo nodig een adviesgesprek op kantoor of online ingepland worden.

Gepensioneerd wonen in het buitenland

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Gepensioneerd wonen in het buitenland? In deze situatie wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer het een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent dan goed voorbereid wanneer u gaat emigreren en u Nederlands pensioen ontvangt. U betaalt in principe geen dubbele belasting over uw Nederlandse pensioen. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Lees hier meer over de voorwaarden van gepensioneerd wonen in het buitenland.



“Snel en gericht advies gekregen voor internationaal pensioen”

– Sander Kraaij –



“J.C. Suurmond belde me minuten nadat ik een verzoek had gedaan terug en nam de tijd om een ​​belastingvraag uit te leggen en me gerust te stellen. Dank je!”

– Sophia Bulatova-



“Waardevol advies over in het buitenland opgebouwd pensioen, wat zonder veel problemen door de Belastingdienst werd geaccepteerd.”

– Hans Westhoff-

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 