verhuizen naar buitenland belastinggevolgen belasting internationaal advies suurmond

Verhuizen naar buitenland

Verhuizen naar het buitenland kan veel ingewikkelde belastingvraagstukken met zich meebrengen. Wanneer het nu gaat om het emigreren naar het buitenland met een woning in Nederland of de impact die uw verhuizing op uw belastingsituatie heeft. Of als u bijvoorbeeld een eenmanszaak heeft in Nederland en in het buitenland gaat wonen, heeft u dan belastingtechnisch aan alles gedacht? Kleine details zoals de timing, kunnen namelijk van groot belang zijn voor uw verhuizing.

Verhuizen naar buitenland

Wanneer is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U wilt naar het buitenland verhuizen en wilt weten wat het beste is in uw situatie, binnenlands belastingingplichtig blijven of niet;
  • U heeft een eenmanszaak in Nederland en gaat wonen in het buitenland;
  • U gaat enkele jaren in het buitenland wonen en wilt dubbele belasting voorkomen;
  • U wilt weten waar u rekening mee moet houden tijdens uw emigratie, van het m-biljet tot de belastingplicht toe. Wilt u meer te weten komen over dit lastige aangifte biljet? Klik hier voor meer informatie!

Specialist

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

verhuizen naar het buitenland advies belasting internationaal suurmond maassluis rotterdam

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er van tevoren geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld eeningenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Verhuizen naar buitenland

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer verhuizen naar het buitenland in uw situatie aan de orde is, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland. Of wanneer u bijvoorbeeld een huis in Nederland aanhoudt in uw situatie. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies. 

Dit moet u allemaal regelen als u gaat emigreren.



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –



“J.C. Suurmond belde me minuten nadat ik een verzoek had gedaan terug en nam de tijd om een ​​belastingvraag uit te leggen en me gerust te stellen. Dank je!”

– Sophia Bulatova –



“Sander heeft mij zeer goed geholpen met het beste advies voor mijn fiscale situatie. Zou zeker weer contact met hem opnemen voor elk belastinggerelateerd onderwerp.”

– Srgjan Dimitrijevikj –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials