Eindejaarstips 2023 Particulier – Lange termijnplannen voor box 3

Staatssecretaris van Financiën Van Rij heeft in september een voorstel gepubliceerd voor het nieuw box 3-systeem vanaf 2027. In hoofdlijnen wordt het vermogen in box 3 belast volgen een vermogensaanwassystem. In dit systeem worden gerealiseerde en ongerealiseerde inkomsten uit vermogen belast en worden kosten die hiermee een verband hebben aftrekbaar. Uitzondering op de vermogensaanwasbelasting zijn onroerende zaken en aandelen in familiebedrijven en startende ondernemingen (start-ups). Voor deze vermogensbestanddelen geldt dat de waardeontwikkeling bij realisatie, zoals verkoop, belast worden, een vermogenswinstbelasting. Daarnaast geldt voor één (vakantie)woning in box 3 waar voornamelijk van eigen gebruik sprake is, een forfaitair rendement. Dit omdat er geen of weinig inkomsten zijn en voor de eigenwoning eveneens uit wordt gegaan van een forfait. Het heffingvrij vermogen wordt in het voorstel vervangen door een heffingvrij inkomen. De indiening van dit conceptwetsvoorstel wordt overgelaten aan een nieuw kabinet waardoor dit voorstel dus ook nog gewijzigd kan worden. Hierdoor loopt de geplande ingangsdatum van 1 januari 2027 mogelijk nog vertraging op. In de praktijk zitten echter aan ieder systeem de nodige haken en ogen. Over het nieuwe belastingstelsel is dan ook nog veel onduidelijk. Heeft u vragen over de gevolgen en/of uitwerking van dit voorstel? Neem dan contact met ons kantoor op.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials