belasting tweede huis buitenland vakantiehuis internationaal belastingadvies suurmond

Tweede huis buitenland belasting

Een huis in het buitenland brengt belastinggevolgen met zich mee. Normaal gesproken is de woning niet in Nederland belast. De woning moet aangegeven worden in de Nederlandse belastingaangifte.  Vervolgens moet naar het belastingverdrag met het betreffende land worden gekeken om te beoordelen of om aftrek ter voorkoming van dubbele belasting verzocht kan worden.

Tweede huis buitenland belasting

 In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U heeft een tweede huis of vakantiewoning in het buitenland en wilt dit aangeven;
  • U wilt een tweede huis kopen in het buitenland;
  • U heeft een huis in het buitenland en heeft dit nog niet aangegeven;
  • U verhuurt een tweede woning in het buitenland;
  • U wilt uw tweede woning verkopen;
  • U hebt niet om vrijstelling voor uw tweede woning verzocht.

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

Suurmond Belastingadviseurs adviseert al meer dan 35 jaar op het gebied van belasting tweede huis in het buitenland. Na een eerste contact wordt er gekeken of wij de partij zijn die u verder kan helpen.

belastingadvies suurmond internationaal belasting tweede huis buitenland

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en verbeterpunten er zijn. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer een u een tweede huis in het buitenland heeft, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u een vakantiewoning koopt en bent op de hoogte van de fiscale gevolgen. En u weet zeker dat u niet dubbel belast wordt.  In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Lees hier meer over de vragen die de Belastingdienst stelt bij de huur van een tweede woning.



“Uitstekende belasting adviseurs die weten van de hoed en de rand!”

– Mark Buwalda –



“Uitstekende belasting adviseurs die weten van de hoed en de rand!”

– Mark Buwalda –



“U bent door de jaren heen een absolute topper van een belastingadviseur, en ik zal altijd terugkeren indien er meer financiële c.q. belastingkwesties m.b.t. Nederland zich voor zouden doen. Zeer veel dank voor al Uw hulp”

– Internationaal belastingadvies NL-VK –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials