Eindejaarstips 2023 Zakelijk – Inperking 30%-regeling

In de nacht voor het verkiezingsreces zijn twee amendementen op het belastingplan van 2024 opgenomen die de 30%-regeling verder beperken. Zo is de partiële buitenlandse belastingplicht voor 30%-regelingen die vanaf 2024 gelden niet meer mogelijk. Voor bestaande 30%-regelingen geldt overgangsrecht waardoor de partiële buitenlandse belastingplicht tot en met 2026 mogelijk blijft. Verder wordt het percentage voordeel op het inkomen afgebouwd. Vanaf 1 januari 2024 blijft 20 maanden 30% van het salaris belastingvrij. De daaropvolgende 20 maanden is een percentage van 20% belastingvrij en de 20 maanden daarna 10%. Voor per 1 januari 2024 bestaande gevallen blijft de oude regeling nog de gehele looptijd van kracht. Indien het mogelijk is om een dienstverband naar voren te halen, levert dat derhalve meer voordeel op.

De 30%-regeling is dit jaar reeds beperkt tot maximaal de WNT-norm(ook bekend als de Balkenende-norm). In 2023 bedraagt deze norm € 223.000 op jaarbasis en in 2024 € 233.000. Er geldt een overgangsregeling voor ingekomen werknemers bij wie de 30%-regeling over het laatste loontijdvak(december) van 2022 is toegepast. De aftopping van de 30%-regeling geld voor hen pas vanaf 1 januari 2026, in plaats van 1 januari 2024.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials