Gewijzigde box 3 heffing

In de aangifte 2022 kon nog gekozen worden tussen twee methodes voor de box 3-heffing; de oude schijvenvariant en de nieuwe forfaitaire spaarvariant. In de aangifte over 2023 is deze keuze niet meer mogelijk en is het nieuwe systeem van toepassing. Hierin worden banktegoeden tegen een laag tarief belast en overig vermogen tegen een hoger tarief. Er wordt uitgegaan dat u op banktegoeden een rendement verdient van 0,92% en op overig vermogen een rendement van 6,17%. Daarnaast wordt voor schulden slechts rekening gehouden met een negatief rendement van 2,46%. Het heffingsvrij vermogen wordt berekend tegen een gewogen gemiddeld tarief. Vervolgens wordt het fictieve rendement op uw vermogen belast met 32% box 3-heffing.

Overigens zijn er nog steeds een aantal onduidelijkheden voor wat betreft de box 3-heffing, onder meer bij de berekening van de aftrek ter voorkoming van dubbele belasting bij buitenlands onroerend goed. Daarnaast lopen er nog verdere rechtszaken inzake de gevolgen en praktische uitwerking van het Hoge Raadsarrest. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en maken bezwaar waar nodig.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials