In de wolken

Stel, u heeft de mogelijkheid te gaan werken voor een bedrijf in Nederland als piloot. Op het moment woont u in Zweden. U zult zich bij het uitoefenen van deze baan veelal in het internationale verkeer bevinden. U wilt deze baan graag accepteren, maar u vraagt zich af hoe het zit met onder meer de sociale verzekeringen. En waar betaalt u eigenlijk belasting over uw salaris? In de praktijk gaat het bijna altijd om maatwerk.

suurmond belastingadviseurs piloot belasting internationaal belastingadvies

Buitenlandse werkgever belasting

De hoofdregel bij een dienstbetrekking in het internationale verkeer is dat u belast wordt in het land waar de feitelijke leiding van uw werkgever gevestigd is, maar het is ook mogelijk dat u belast wordt in het land waar u woont. Dit is afhankelijk van het belastingverdrag. Helaas is het – doordat het vaak gaat om meerdere landen, werkgevers, en payroll-organisaties – soms erg lastig dit eenduidig vast te stellen. Het blijft dan ook maatwerk om vast te stellen waar uw salaris belast is. Wij kunnen u adviseren over uw belasting- en premieplicht en zijn ook graag van dienst met de aangifte.

Sociale zekerheid

Ook al woont u in Nederland, mocht uw werkgever in het buitenland bevestigt zijn, dan bent u mogelijk niet sociaal verzekerd in Nederland. Van belang hierbij is vooral hoeveel u fysiek in Nederland werkt – als dit meer dan 25% is dan bent u mogelijk wel in Nederland verzekerd.

Neem contact met ons op en wij bekijken uw situatie. we kunnen u een advies geven en het belastingverdrag bekijken van het betreffende land. We verzorgen ook graag de jaarlijkse belastingaangifte.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials