Alsnog strafvervolging voor witwassen na inkeerregeling?

Recent werd na een inkeertraject alsnog een poging tot strafvervolging voor witwassen gedaan door de Officier van Justitie. In deze zaak is uitspraak gedaan ten gunste van de aangeklaagde belastingplichtige. Deze had volgens de strafkamer van Hof ‘s-Hertogenbosch weliswaar geld witgewassen door de IB aangiften van 2020-1012 onjuist te doen, maar had hiervoor reeds gebruik gemaakt van de inkeerregeling. Het hof verklaart daarom dat daarmee het recht op strafvervolging voor witwassen is komen te vervallen. Van belang bij deze beslissing was wel dat de belastingplichtige in kwestie succesvol ingekeerd had. Deze persoon had in 2014 een inkeerverzoek gedaan en in 2015 een vaststellingsovereenkomst getekend en aan de Belastingdienst € 78.000 betaald aan inkomstenbelasting en heffingsrente. Daarna wilde de Officier van Justitie deze persoon vervolgen voor witwassen, waarna het OM dus niet ontvankelijk werd verklaard door het hof.

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze expertise waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook van advies in andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 