suurmond belastingadvies belastingaangifte verzorgen aangifte p biljet remigreren

P biljet

Indien u het hele jaar binnenlands belastingplichtig bent geweest, moet er een P biljet ingevuld worden. Bent u bijvoorbeeld geïmmigreerd en heeft u een M-biljet ingevuld? Dan zal u voor het jaar daarop, als u in Nederland blijft wonen, een P biljet in moeten vullen. Of bent u naar Nederland verhuist en heeft u nog inkomsten uit het buitenland, zoals een bankrekening of een woning? Ook deze zaken dienen te worden aangegeven in het P biljet. 

P biljet

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U bent vanuit het buitenland naar Nederland geremigreerd;
  • U gaat remigreren naar Nederland;
  • U bent naar Nederland verhuist en houdt nog een huis in het buitenland aan;
  • U bent weer in Nederland komen wonen en heeft nog het hele jaar gewerkt voor uw buitenlandse werkgever;

Het P-biljet is een aangiftebiljet en bevat verschillende aftrekposten en heffingskortingen. Wanneer u uw P-biljet invult, wilt u natuurlijk optimaal belastingvoordeel uit de verschillende kortingen halen. 

Onze expertise

In deze situaties kunnen wij uw belastingaangifte verzorgen en ook adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen. Als er in uw situatie geen internationale aspecten een rol spelen, zijn wij u uiteraard ook graag van dienst.

Onze werkwijze – p biljet

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn en wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u vervolgens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op het ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u een P biljet dient in te vullen, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan namelijk hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties. U bent goed voorbereid wanneer u remigreert en uiteindelijk een P biljet moet invullen.

U bent misschien zzp’er en heeft in het buitenland een onderneming. Uiteraard zorgen wij ervoor dat deze op de correcte wijze in de aangifte opgenomen wordt. In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies. 

Lees hier alles over dubbele belasting als u inkomsten uit twee landen heeft.



“Ik heb elke keer dat ik het zocht, relevante en snel hulp gekregen van Lennart Suurmond. Lennart en zijn team zijn een echte aanrader.”

– Fatimah –



“Professioneel en attent door iedereen die ik gesproken heb bij J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs, van het eerste contact tot het laatste contact. Bijgestaan door Lennart: vakkundig, snel en erg attent. Aan te raden!”

– Jelle Oldenhof –



“Sander gaf mij snel een kristalhelder antwoord, zodat we weten welke stappen we moeten zetten om de zaken goed te regelen.”

– Lisette Blankestijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials