opgaaf wereldinkomen suurmond belastingadviseurs

Opgaaf wereldinkomen

In een opgaaf wereldinkomen geeft u uw Nederlandse en buitenlandse inkomen op. Uw Nederlandse inkomen wordt opgeteld met uw niet-Nederlandse inkomsten, zoals een buitenlands salaris of bankrekening.   Het is verstandig om hulp in te winnen voor het invullen van een opgaaf wereldinkomen en om ons naar uw situatie te laten kijken. De belastingdienst legt hoge boetes op als er zaken niet goed geregeld zijn.

Opgaaf wereldinkomen

In de volgende situaties is het raadzaam om een internationaal belastingspecialist in de arm te nemen:

  • U bent geëmigreerd, gaat emigreren of woont in het buitenland;
  • U ontvangt toeslagen, zoals de zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of een kindgebonden budget en woont in het buitenland;
  • U bent geremigreerd of gaat naar Nederland immigreren;
  • U ontvangt pensioen uit het buitenland of u woont in het buitenland en ontvangt Nederlands pensioen;
  • U bent zzper en heeft in het buitenland een onderneming;
  • U gaat een schenking of erfenis vanuit het buitenland ontvangen;
  • U heeft een conflict met de Belastingdienst over buitenlandse belastingplicht.

Onze expertise – opgaaf wereldinkomen

In deze situaties kunnen wij naast het invullen van de opgaaf wereldinkomen adviseren over de belastinggevolgen op basis van de Nederlandse en internationale belastingregels. Voor advies over het nationale belastingstelsel in een ander land, zal een plaatselijke adviseur ingeschakeld moeten worden die hiervan alle ins en outs van kent. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van adviseurs, dat wij kunen raadplegen.

Bekijk hier ons laatste bericht, waaruit blijkt dat de opgaaf wereldinkomen gecompliceerder is dan de meesten verwachten.

opgaaf wereldinkomen suurmond belastingadviseurs aangifte internationaal advies

Onze werkwijze

In een contactformulier of e-mail legt u uw situatie voor en stelt u de vragen die u heeft. Uw situatie wordt bekeken door een van onze adviseurs. Aan de hand daarvan wordt er verdere informatie gevraagd. Ons uurtarief varieert van € 175 tot € 285 excl. 21% BTW.

Een adviseur kijkt welke zaken er specifiek op uw situatie van toepassing zijn, wat de verbeterpunten zijn eb wat er (van te voren) geregeld moet worden. Er wordt ook een adviesvoorstel gemaakt op welke onderdelen u begeleiding nodig heeft en hoe wij u van dienst kunnen zijn hierbij.

Wij stellen u tevens op de hoogte van het aantal uren dat er naar verwachting nodig zal zijn. Dit is niet in alle gevallen nauwkeurig in te schatten omdat wij afhankelijk zijn van beschikbare gegevens en toelichting. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de wijze waarop een inspecteur reageert op bijvoorbeeld een ingenomen standpunt. Het advies kan worden toegelicht tijdens een gesprek op kantoor of middels een video call of telefoongesprek, mocht daar behoefte aan zijn.

Internationaal belastingadviseur

Het belang van het inschakelen van een internationaal belastingadviseur

Wanneer u een opgaaf wereldinkomen ontvangt of gaat ontvangen, wilt u natuurlijk zeker weten dat wat u doet belastingtechnisch correct is zodat u ‘compliant’ bent. De Belastingdienst kan immers hoge boetes opleggen wanneer een en ander niet goed geregeld is. 

Met het advies van onze specialisten bent u ervan verzekerd dat u bijgestaan wordt door ervaren adviseurs die goed op de hoogte zijn van belastinggevolgen in internationale situaties.

U bent goed voorbereid wanneer u bijvoorbeeld gaat emigreren. Of wanneer u een baan in het buitenland krijgt weet u dat uw inkomen juist is vermeld.  In de meest uiteenlopende situaties kunnen wij u voorzien van volledig internationaal belastingadvies.

Weten of u het formulier ‘Opgaaf wereldinkomen’ ook moet invullen? Lees hier meer.



“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –



“Mijn vraag over belasting betalen na emigratie is zeer snel en professioneel beantwoord. Ik heb veel gehad aan het snelle schakelen van dhr. Sander Suurmond. Dank daarvoor.”

– Nienke Matser-



“Sander gaf mij snel een kristalhelder antwoord, zodat we weten welke stappen we moeten zetten om de zaken goed te regelen.”

– Lisette Blankestijn-

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials