Eindejaarstips 2023 Zakelijk – Ingrijpende wijzigingen voor FBI, VBI en FGR en CV

Drie wetsvoorstellen hebben betrekking op de fiscale beleggingsinstelling (FBI), de vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI), het open fonds voor gemene rekening (OFGR) en de open commanditaire vennootschap (CV). Er is besloten om de maatregelen pas op 1-1-2025 in te laten gaan. Door deze maatregelen wordt een OFGR met beleggingsvermogen niet meer gezien als zelfstandig belastingplichtige voor de VPB en is daarmee ook niet meer effectief. Ook wordt voorgesteld om de kwalificatie van bepaalde (buitenlandse) rechtsvormen vanaf 2025 te wijzigen, zodat kwalificatieverschillen met andere landen worden weggenomen. Dit moet enerzijds dubbele belastingheffing voorkomen en anderzijds dubbele aftrek van kosten of aftrek van kosten zonder dat deze kosten elders in de belastingheffing worden betrokken. Voor 2024 is voorzien in overgangsrecht. Concreet wordt onder meer voorgesteld om de open CV af te schaffen. Hiermee eindigt op 1 januari 2025 de Vpb-plicht van bestaande open CV’s. Heeft u met bovenstaande rechtsvormen te maken in uw situatie? Neem dan contact op met ons kantoor.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials