Inkeerregeling 2019

U kunt in 2019 nog gewoon gebruik maken van de inkeerregeling. U kunt alleen sinds 2018 niet meer boetevrij inkeren over de laatste twee jaren. Dit was voorheen wel het geval.

Vanaf 1 januari 2020 wordt er geen onderscheid meer worden gemaakt tussen in het buitenland of in het binnenland opgekomen inkomen.

Hoe kans op lagere boete?

Heeft u nog verzwegen vermogen op een buitenlandse rekening staan? Of heeft u dit gehad gedurende de afgelopen 12 jaar? Dan is het wel echt zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De belastingdienst treedt steeds strenger op en ook in 2019 zijn er weer landen bijgekomen die meewerken aan internationale informatie-uitwisselingsverdragen. Hierdoor is de kans steeds groter dat de Belastingdienst op de hoogte komt van uw buitenlands vermogen. Gelukkig is de Belastingdienst nog steeds coulant en wordt de boete vaak lager indien:

  • er verzachtende omstandigheden zijn,
  • u zelf initiatief neemt voor de aangifte
  • alles overzichtelijk gepresenteerd wordt

Wij helpen u graag hierbij en hebben ruime ervaring in het op de juiste wijze presenteren van inkeersituatie bij de fiscus. U kunt met ons contact opnemen om uw situatie door te spreken.

Wij kunnen u ook van dienst zijn indien u reeds een brief heeft ontvangen van de Belastingdienst of indien u zelf al de inkeerprocedure bent gestart.

Opluchting na inkeren

Nog een reden om op zo kort mogelijke termijn in te keren is dat dit een hoop spanning wel zal nemen. In onze praktijk zien wij dat het verzwijgen van buitenlands vermogen en de dreiging van gepakt worden tot veel stress kan leiden. Er zijn zelfs personen die een psycholoog bezoeken om om te kunnen gaan met de spanning. Indien u zich hierin herkent, raden wij u aan om in ieder geval uw situatie bespreekbaar te maken en te kijken welke fiscale mogelijkheden u heeft om uit uw situatie te komen.