Inkeerregeling en box 3 ontwikkelingen

De recente box-3 ontwikkelingen hebben ook invloed op de inkeerregeling, of meer specifiek, op de vaststellingsovereenkomsten. Dit geldt voor de jaren 2017 t/m 2020; het kerstarrest heeft geen betrekking op de jaren daarvoor. In de vaststellingsovereenkomst kan geen definitieve uitspraak worden gedaan over de jaren 2017 t/m 2020, zoals vermeld in het voorbeeld van een brief over de vaststellingsovereenkomst zoals wij deze regelmatig ontvangen:

Voor de meeste situaties met een substantiële box 3-heffing hebben wij reeds bezwaar gemaakt over de laatste jaren.

De jaren voor 2017

Het Kerstarrest gaat over vermogensrendementsheffing vanaf 2017. Recent deed een belastingplichtige tijdens een inkeerregelingprocedure een beroep op het kerstarrest voor box-3 inkomen over de jaren 2013 t/m 2016. De fiscus had een correctie op het box-3 inkomen gedaan over deze jaren waarin de man meer dan € 270.000 op een Zwitserse bankrekening staan volgens de fiscus. De belastingrechter oordeelt echter dat de correcties, volgens de belastingwet berekend, terecht zijn. Zelfs nu deze manier van berekenen volgens het kerstarrest afgekeurd is, is de belastingrechter dus geneigd om voor 2017 verzwegen buitenlandse banksaldi volgens het wettelijk systeem te laten belasten.

 

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze expertise waarin wij als internationaal belastingadviseurs cliënten bijstaan.

Wij voorzien ook van advies in andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, de inkeerregeling, belastingaangifte, het adviseren bij remigreren of het houden van een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Ook dat is toegevoegde waarde in de vorm van het in de toekomst voorkomen van een nadeel.

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
T: +31 (0)10-3033701
E: belastingadvies@jcsuurmond.nl

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials

 