Niet ingeschreven; toch een auto in Nederland?

Wonen in buitenland, auto in Nederland. Heeft u een auto in Nederland en woont u in het buitenland? Mogelijk heeft u onlangs een bericht van het RDW ontvangen met de volgende strekking:

“U staat niet langer ingeschreven op een Nederlands adres, maar u bezit nog één of meerdere voertuigen met een Nederlands kenteken op uw naam. Dit is in strijd met de regelgeving. In de bijlage van dit bericht vindt u meer informatie hierover.”

wonen in buitenland auto in nederland suurmond belastingen

Auto in Nederland

Het is inderdaad niet toegestaan om een auto in Nederland te behouden wanneer u in het buitenland woont. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar. Als u besluit uw auto in Nederland te behouden, kunt u overwegen om het voertuig op een andere naam te laten zetten, waarbij u een vrijwaringsbewijs ontvangt. De auto is dan natuurlijk niet meer van u . Wellicht kunt u met de eigenaar afspreken dat u de auto mag gebruiken als u in Nederland bent. Een andere mogelijkheid is om het voertuig af te melden en het mee te nemen naar het buitenland. U kunt hier meer informatie vinden over deze mogelijkheden.

Huis in Nederland

Het is belangrijk op te merken dat het behouden van een auto in Nederland terwijl u in het buitenland woont niet is toegestaan. Aan de andere kant is het wel mogelijk om een of meerdere huizen in Nederland te bezitten terwijl u woont in het buitenland.

Wanneer u besluit naar het buitenland te verhuizen, is het mogelijk om uw Nederlandse woning te behouden. In de meeste gevallen wordt de woning vervolgens geclassificeerd in box 3, aangezien het voor u niet langer als uw eigen woning geldt. In sommige gevallen kan de woning in box 1 blijven. Lees hier meer over uw Nederlandse woningen aangeven.

Indien u meer informatie wenst over het bezitten van onroerend goed in Nederland terwijl u in het buitenland verblijft, inclusief de juridische en fiscale gevolgen, helpen wij u graag verder. Neem contact met ons op voor een deskundig advies over deze kwestie.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01
Belastingconsulentennummer: 330826

Socials