Verblijfdagen werkland bijhouden in kalender 183-dagenregeling

Indien u (deels) in het buitenland werkt en meer dan 183 dagen in het werkland verblijft, is er wellicht in Nederland de mogelijkheid tot een aftrek ter voorkoming van dubbele belasting.

Het is in dit geval verstandig om deze dagen nauwkeurig bij te houden middels een kalender. Deze kunt u vervolgens door uw werkgever laten ondertekenen. Let hierbij goed op dat u echt alle dagen bijhoudt die u in het werkland of in Nederland of elders verblijft, dus niet alleen de dagen dat u werkt. Het gaat namelijk bij bepaling van de 183-dagen regeling om de algehele werkgerelateerde fysieke aanwezigheid in het land, dus ook niet-werkdagen. Dit is belangrijk omdat de fiscus vaak zal proberen een dergelijke vermindering niet toe te kennen en toch zal proberen om belasting te heffen.
Werkt u ook nog voor een paar dagen in een ander land, dan heeft Nederland daar als woonland wel weer het heffingsrecht over.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over uw specifieke situatie? Leg deze dan aan ons voor. Wij kunnen ook een en ander voor u optimaliseren.

Indien u of uw werkgever niet over een kalender beschikt om werkdagen bij te houden, kunnen wij u hiervoor een model toesturen. Neem nu contact op.

“Heel blij en dankbaar ben ik weer dat uw kantoor opnieuw mijn aangifte heeft verzorgd. Het is fijn dat ik weet dat u dit voor mij nog steeds wilt doen.”

– Cliënte sinds 15 jaar  –

“Buitengewoon tevreden met de afwerking van ingewikkelde en zeer diverse belastingzaken en aangiftes in verband met emigratie naar Zweden. Lastige kost voor ons als leken die steeds en zeer snel voor ons in duidelijke taal werd uitgelegd. Kortom; wij zijn zeer tevreden klanten niet op het laatst vanwege de persoonlijke benadering. Hartelijk dank Sander Suurmond. Wij blijven graag nog jarenlang van uw expertise gebruik maken!”

– Artie van Tuijn –

“Dhr. Sander Suurmond stond mij direct te woord n.a.v. een aanvraag voor een internationaal belastingadvies. In een kort telefoongesprek waren een hoop zaken direct helder. Vriendelijkheid, begrip en snelle afhandeling waren erg prettig in mijn situatie en in de toekomst zal ik zeker opnieuw contact opnemen indien nodig.”

– Nederlandse international uit Libanon –

Wie zijn Suurmond Belastingadviseurs

Al vanaf 1986 is internationaal belastingadvies onze focus waarmee wij als onze cliënten graag bijstaan.

Wij voorzien ook in advies bij andere internationale situaties zoals werken in het buitenland, inkeerregeling, m-biljet en remigratie of een tweede huis in het buitenland. De toegevoegde waarde die wij door ons fiscale advies kunnen bieden, vormt voor ons daarbij het speerpunt. Tevens dient niet over het hoofd te worden gezien dat een correcte aangifte problemen in de toekomst voorkomt. Dat bespaart tijd, geld en zorgen. Een hele belasting minder!

suurmond belastingadviseurs internationaal belastingadvies inkeerregeling belastingaangifte emigreren

Contact

J.C. Suurmond & zn. Belastingadviseurs
Zwarte Zee 100
3144 DE Maassluis
+31 (0)10-3033701
belastingadvies@jcsuurmond.nl

Nieuws

Nooit meer belastingtips mislopen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Algemene informatie

KvK Handelsregister: 27224918
BTW-nummer: NL 8016.36.668.B.01

Socials